• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2020

19:27

NIŠTA OD UTAKMICE U OSLU? Srbija ne igra 26. marta protiv Norvežana?

Fudbal

NIŠTA OD UTAKMICE U OSLU? Srbija ne igra 26. marta protiv Norvežana?

Podeli vest

Naša reprezentacija neće igrati meč polufinala Lige nacija protiv selekcije Norveške, nakon što je Vlada te države suspendovala sva sportska dešavanja do 15. aprila

 

"Orlovi" neće igrati protiv Norvežana 26. marta u Oslu? To je postalo jasno nakon što je Vlada te države zbog naglog povećana zaraženih koronavirusom, zabranila održavanje svih sportskih događaja do 15. aprila. Dakle, utakmica neće moći da bude odigrana ni pred praznim tribinama.

HITAN SASTANAK UEFA! Baraž Lige nacija pred odlaganjem? Šta će biti s "orlovima"?

S obzirom na to da je odluku donela Vlada Norveške, dileme nema, 26. marta moguće je igranje samo u Beogradu, ali, s obzirom na to da će do tada Norveška imati više od 1.000 obolelih, izvesno je da njeni državljani neće moći da uđu u Srbiju, baš kao što je ranije zabranjen ulazak građana iz pet zemalja s najviše obolelih u svetu...

Foto: Starsportphoto

- Oslonićemo se na preporuke Zdravstvene organizacije Norveške. Nije u našoj nadležnosti da pomerimo meč planiran za 26. mart. To mora da uradi UEFA. Evropska kuća fudbala će odluke o baražima Lige nacija doneti u utorak, kad će se znati i sudbina završnog turnira Prvenstva Evrope 2020. U skladu s tim ćemo se i ponašati - smireno će Pal Bjerketved, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Norvežani su se najpre pomirili sa najavama da na stadionu „Uleval“ neće biti navijača, a sad će praktično izgubiti domaćinstvo.

Foto: Starsportphoto

- Kao što svi znaju, trebalo je da igramo 26. marta pred prznim tribinama, ali pratimo situaciju, pomalo je nejasno šta će se desiti, ako se uzme u obzir kako se infekcija širi. UEFA će odlučiti, ona vodi takmičenje. Nijie naše da pričamo šta bismo želeli, a šta ne bismo. Ostaje samo da se povinujemo odlukama vlasti. I da pratimo poruke UEFA - dodao je Bjerketved.

Videćemo hoće li biti pronađeno neko rešenje koje bi zadovoljilo obe strane, ali nakon najava da bi i Evropsko prvenstvo moglo da bude odloženo za narednu godinu, pitanje je hoće li utakmice uopšte biti odigrane 2020. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija