• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2020

07:15

ZVEZDA ŠAMPION U FUDBALU, PARTIZAN U KOŠARCI? Ne bi bio prvi put da se unapred dodele titule! DA LI ĆEMO VIDETI SCENARIO IZ 1999. GODINE?

Fudbal

ZVEZDA ŠAMPION U FUDBALU, PARTIZAN U KOŠARCI? Ne bi bio prvi put da se unapred dodele titule! DA LI ĆEMO VIDETI SCENARIO IZ 1999. GODINE?

Podeli vest

Velika polemika nastala je posle odluke ABA lige da do daljnjeg zaustavi takmičenje nakon što je koronavirus uzeo maha i među košarkašima. Odmah su počele priče i nagađanja da treba zaustaviti sve, i titule dodeliti trenutno prvoplasiranim ekipama. Ako se to zaista desi, ne bi bio prvi takav slučaj na ovim prostorima jer smo isti scenario već imali prilike da vidimo 1999. godine

Sve je počelo izjavom predsednika košarkškog kluba Partizan, Ostoje Mijailovića koji je predložio da se takmičenje u ABA ligi okonča i "kako je jedino ispravno" prvoplasiranom dodeli titula.

EKSPERT ZA SUĐENJE PORUČIO: Da imamo VAR, bio bi penal za Partizan na 162. večitom derbiju!

- U ovakvom slučaju treba razmotriti da se takmičenja završe po pozicijama na tabelama, naravno posle završetka poslednjeg kola ABA lige - rekao je Mijailović i odmah izazvao reakciju i nezadovoljstvo sa Crvene zvezde koja je odgovorila saopštenjem:

KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi. Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze. Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu. Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta - između ostalog, pisalo je u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Anketa

Foto: Starsportphoto

Ukoliko se to zaista i desi i svi sportski šampionati se završe sa trenutnim stanjem na tabelama titulu u ABA ligi osvojio bi Partizan, a u fudbalu bi Crvena zvezda došla do treće vezane titule prvaka. 

Međutim, to ne bi bio prvi slučaj ovakvog scenarija. Naime, 1999. godine, za vreme NATO agresije, sva sportska takmičenja su prekinuta na proleće i titule su dodeljene ekipama koju su u tom trenutnu bile prvoplasirane.

Foto: Starsportphoto

Što se tiče fudbala u Jugoslaviji, Partizanu je tada pripala titula jer je 13 kola pre kraja imao "samo" dva boda više od ekipe Obilića koja je branila titulu osvojenu 1998. godine. Crvena zvezda je bila na trećem mestu i jako daleko od dvojca koji je vodio borbu za tron.

Foto: wikipedia prinscreen

U košarci je situacija bila drugačija, bar što se tiče poretka. Ekipa Budućnosti koja je bila prva, odnosno Crvena zvezda kao drugoplasirani tim ostvarili su plasman u Evroligu bez plej-ofa. Takva situacija nikako nije odgovara crno-belima koji su kao trećeplasirani ostali kratkih rukava.

Foto: wikipedia prinscreen

Dakle, ukoliko dođe do toga, a svi se nadaju da neće, ne bi bio prvi put da se sportska takmičenja u Srbiji (odnosno tada Jugoslaviji) završavaju pre planiranog roka. Nekada je neka druga sila ta koja odlučuje, a ukoliko se nastavi širenje zaraze koronavirusa, ne treba isključiti ovakav scenario.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija