• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2020

08:39

NAJGORE VESTI! Lepa doktorka Eva objasnila zašto su FUDBALERI LAK PLEN ZA KORONU!

Fudbal

NAJGORE VESTI! Lepa doktorka Eva objasnila zašto su FUDBALERI LAK PLEN ZA KORONU!

Podeli vest

Doktorka Eva Karneiro, niste je zaboravili dok je bila član lekarskog tima Čelsija, ali i zbog kasnijeg spora sa Žozeom Murinjom, prokomentarisala je današnju situaciju u u Evropi i svetu u vreme pandemije koronavirusa

Posle odlaska sa "Stamford Bridža" Eva je otišla iz fudbala i od 2016. vodi uspešnu privatnu kliniku u srcu Londona koja se bavi isključivo sportskom medicinom.

Ona je za britanske medije govorila najviše o tome zašto su fudbaleri najpodložniji bržem razvoju virusa i zbog čega bi trebalo da budu u potpunoj izolaciji tokom vremena kada pandemija još nije dostigla vrhunac.

Ona tvrdi da fizička iscrpljenost i česta putovanja, kao i neretko deljenje bočice s vodom sa saigračima omogućava da virus brže zahvati gore respiratorne puteve i pruži dobru osnovu za razvoj virusa...

AUU, PREMIJER LIGA SE NEĆE NASTAVITI? Evo ko će biti šampion! Ali, ima jedan problem!

UŽAS! Vlahović nije jedini, još dvojica fudbalera Fiorentine pozitivna na koronavirus!

 

Profesionalnim fudbalerima prisutna je regularna imunosupresija (redukcija aktivnosti imunog sistema pr. au). To se vidi i kroz obične testove krvi, ali i učestalost oboljenja gornjih respiratornih puteva uz druge infekcije, posle čega se stvara virus. Razlog svega toga je obim sporta kojim se bave. Fizička atkvinost, igranje na profesionalnom nivou, uz utakmice na svaka 72 časa i treninge između stvaraju veliko opterećenje na telo - objašnjava Eva Karneiro.

Foto: ap photo

 

Veliki uticaj za razvoj virusa predstavlja i često putovanje avionom.

To zahteva od igrača da odu na aerodrom, čak i kada putuju privatnim avionom. Putovanje ponekad zahteva i promenu ritma sna, dolazak na destinaciju u ranim jutarnjim časovima, što stvara dodatni zamor koji se kod igrača samo gomila.

Još jedan problem je bliskost saigrača pošto dele zajedničke prostorije poput svlačionica i tuš kabina.

Kulturološki, teško je ubediti igrača ili člana stručnog štaba da promeni ponašanje, što onda dovodi do širenja infekcije. Osim toga, u njihovoj svakodnevnici su rukovanja i grljenja kao vid pozdravljanja. Ako biste i hteli da pošaljete igrača u izolaciju, to se slabo toleriše jer postoji želja većina da njihov saigrač ne bude sam. Sve to, samo po sebi, zahteva nadgledanje i stalni razgovor s njima.

IMA LI KRAJA ZARAZI? Još dva poznata SRPSKA FUDBALERA u opasnosti od Korone!

POSLE ŠOKANTNE VESTI! Oglasio se Vlahović i OTKRIO u kakvom je stanju!

 

Čelsi je dosad imao samo jedan prijavljeni slučaj virusa krilnog napadača Kaluma Hadson Odojija. U Premijer ligi je zaražen i trener Arsenala Mikel Arteta, a širom Evrope brojni sportisti:  Dušan Vlahović, Danijele Rugani, Patrik Kutrone, Manolo Gabijadini i drugi...

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17