• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2020

10:05

ISPOVEST RUSA KOJEG SU PREBILI "GROBARI" PRED DERBI! Prijatelji ga tražili u mrtvačnici, posle batina nije mogao da prepozna decu!

Fudbal

ISPOVEST RUSA KOJEG SU PREBILI "GROBARI" PRED DERBI! Prijatelji ga tražili u mrtvačnici, posle batina nije mogao da prepozna decu!

Podeli vest

Došao je na 162. večiti derbi i nije se dobro proveo. Mediji u Rusiji objavili su ispovest navijača Spartaka iz Moskve Dmitrija Aleksandroviča kojeg su pretukli "grobari" na ulicama Beograda

Njega su na ulici prebili navijači Partizana, a on je svoju ispovest ekskluzivo preneo ruskom portalu Cempionat.

- Već treću nedelju ležim u bolnici. Danas sam bolje, prebačen sam sa intenzivne nege na odeljenje i sad mi predstoje završni pregledi. Unutrašnji organi dobro rade, ali hodam teško zbog povreda na nogama. Lekari treba da odluče da li će me pustiti ili je potrebno da me zadrže na daljem lečenju - priča Aleksandrovič.

Ipak, najteže vam je povređen mozak?

- Da, povreda je bila takva da je postojala mogućnost stvaranja edema na mozgu, što je moglo da dovede do toga da danas ne pričam sa vama ili da mi stvori epileptične napade i razne druge probleme. Srećom, ništa od toga se nije desilo.

Kako ste se odlučili za put u Beograd zbog derbija?

- To je bio moj drugi odlazak na derbi. Prvi put sam bio 2017. godine i tada je stvarno bilo teško pronaći neki minus tom potezu. Možda je jedini minus to što Srbi puno puše. Mene moji prijatelji često zovu da dođem, tako da sam sebi dao taj zadatak da ponovo posetim Beograd.

Ko vam je pravio društvo?

- Bilo nas je petorica. Sa srpskim prijateljima smo bili u restoranu. Tamo uvek svira živa mizika i Rusi su dobrodošli. Sledećeg dana posetili smo Novi Sad, a problem je počeo uveče kad sam izašao iz pekare i video da sam u blizini petorice navijača Partizana, od 25 do 35 godina. Odmah sam osetio opasnost.

Foto: Starsportphoto

Bili ste navijački obučeni?

- Imao sam šal Spartaka i crnu majicu s logom kluba. Jedan iz grupe je zatražio da mu dam šal, ali ja sam im rekao da mi Rusi imamo ponos i da oni odrede jednog ko bi se tukao sa mnom.

Nisu pristali?

- Ne. Dobio sam udarac u bok od kojeg sam pao na kolena. Onda me je jedan držao dok me je drugi udarao, da bi me na kraju najveći među njima šutnuo u glavu. Hteli su da mi otmu ranac, ali ja sam legao na njega i nisam ga ispuštao iz zagrljaja. Udarali su me i sledeće čega se sećam je buđenje u beogradskoj bolnici.

Da li su vam uzeli nešto?

- Ostao sam bez novčanika sa 200 evra i 4.000 dinara.

Da li su vas prijatelji tražili?

- Sve su pokušali da bi me našli. Zvali su i mrtvačnicu. Telefon sam ostavio u stanu tako da nisam mogao da im se javim.

Šta se dalje dešavalo?

- Probudim se u bolnici, vidim da dobijam infuziju. Doktori nisu znali šta da rade sa mnom jer nisam imao nijedan dokument. Otpuste me iz bolnice i nastavim da idem tražeći Hram Svetog Save. Majica mi je bila toliko krvava da se na njoj nije video grb Spartaka. Tad sretnem jednu grupu ljudi koji baš i nisu želeli da mi pomognu. Naletim na drugu dvojicu i oni mi kupe nešto da jedem, ponude mi i prenoćište u Zemunu. Probudio sam se pred derbi.

Zašto ste otišli na utakmicu u takvom stanju?

- Odlučio sam da idem i ušao sam na stadion u 25. minutu meča. Iznenadilo me to da nije bilo rigorozne kontrole, dovoljno je bilo reći da sam došao iz Rusije i bio sam pušten. Svidelo mi se, bilo je vatreno navijanje, ali mi je žao što Partizan nije izgubio.

Šta je dalje bilo?

- Setio sam se ulice i mog stana. Mogao sam da se istuširam i malo zalečim rane. Para nisam imao, ali su mi momci pomogli i prikupili novac da se vratim. Na aerodromu su svi gledali moje lice, a kad sam stigao kući, porodica je bila u šoku.

Srećan je što je ostao živ.

Odmah su me odvezli kod lekara. Bio je to neprofesionalno odrađen pregled, sa dijagnozom da sam doživeo kontuziju glave. Srećom, moji su opet pozvali Hitnu pomoć, tada se pojavio jedan lekar koji je zatražio da mi se detaljno pregleda glava, što mi je sigurno spaslo život. U tom trenutku nisam prepoznavao svoju decu, pričao sam nepovezano, tako da sam završio na 67. klinici, u kojoj me leče i danas - ispričao je Rus.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZVEZDA ŠAMPION U FUDBALU, PARTIZAN U KOŠARCI? Ne bi bio prvi put da se unapred dodele titule! DA LI ĆEMO VIDETI SCENARIO IZ 1999. GODINE?
Fudbal

ZVEZDA ŠAMPION U FUDBALU, PARTIZAN U KOŠARCI? Ne bi bio prvi put da se unapred dodele titule! DA LI ĆEMO VIDETI SCENARIO IZ 1999. GODINE?

Velika polemika nastala je posle odluke ABA lige da do daljnjeg zaustavi takmičenje nakon što je koronavirus uzeo maha i među košarkašima. Odmah su počele priče i nagađanja da treba zaustaviti sve, i titule dodeliti trenutno prvoplasiranim ekipama. Ako se to zaista desi, ne bi bio prvi takav slučaj na ovim prostorima jer smo isti scenario već imali prilike da vidimo 1999. godine

13.03.2020

07:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija