• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

28.03.2020

12:21

PROBUDIO SE IZ KOME POSLE TRI GODINE! Bivši igrač Ajaksa komunicira sa porodicom i GLEDA FUDBAL!

Fudbal

PROBUDIO SE IZ KOME POSLE TRI GODINE! Bivši igrač Ajaksa komunicira sa porodicom i GLEDA FUDBAL!

Podeli vest

Velika pobeda mladog Abdelaka Nurija (22)! Nekadašnji fudbaler Ajaksa se posle dve godine, osam meseci i 19 dana probudio iz kome i komunicira sa porodicom i prijateljima

Istina, za sada samo osmehom i mimikom lica, ali njegova porodica veruje da će se popularni Api u potpunosti oporaviti.

Nekada velika nada "kopljanika", ali i jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu, doživeo je infarkt 8. jula 2017. godine na pripremnoj utakmici protiv Verdera u Austriji. Odmah je helikopterom prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da mu lekar Ajaksa nije pružio adekvatnu pomoć na terenu (pogledajte tekst u okviru), zbog čega je došlo do oštećenja mozga. Nuri je pao u komu, a doktori su tvrdili da ne postoje gotovo nikakve šanse da će se mladi fudbaler ikad probuditi.

Gleda fudbal


Ipak, Nurijev rođeni brat Abderhaim nedavno je obradovao javnost dobrim vestima.

- Api više nije u komi, sada je budan. Mnogo bolje se oporavlja otkad je kod kuće nego što je to bilo dok je bio u bolnici. Svestan je gde se nalazi, ponovo je u porodičnom okruženju i to mu prija. Spava, jede, kija, podriguje, ali je i dalje vezan za krevet i u velikoj meri zavisi od nas. Mi mu pomažemo. Kada se oseća dobro, može čak i da komunicira tako što pomera obrve ili se nasmeje. Ali to ne traje dugo, brzo se umori - objasnio je Abderhaim Nuri.

Brat bivšeg veziste Ajaksa kaže da Api zajedno sa ostalim ukućanima gleda fudbalske utakmice i da mu to prija.
- Razgovaramo sa njim kao da nije bolestan, zajedno sa nama gleda fudbal u dnevnoj sobi i to mu se baš dopada. Često pokazuje emocije, ali sa druge strane, nekad ima snage samo da se osmehne. To nama mnogo znači i mi i taj osmeh umemo da cenimo - istakao je Abderhaim.

Porodica se nada čudu

Otac Abdelaka Nurija Mohamed nada se da je ovo samo prvi korak ka potpunom oporavku njegovog sina.

- Brinemo o Apiju najbolje što možemo. Naravno, verujemo u čudo i to da će se potpuno oporaviti. Težak period je iza nas, ali uvereni smo da će se sve dobro završiti - rekao je Mohamed Nuri.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija