• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2020

21:30

NEMA ŠALE! Španci uvode RADIKALNU meru!

Fudbal

NEMA ŠALE! Španci uvode RADIKALNU meru!

Podeli vest

Uprava španske lige želi da se svi fudbaleri i treneri svakodnevno testiraju na korona virus kada se nastave treninzi

Ta informacija deo je protokola španske lige u koji je agencija Asošiejted pres imala uvid, nakon što je prošle nedelje poslat španskim klubovima i evropskim ligama.

HRVATI PIŠU: Zvezda je NOVI-STARI EVROLIGAŠ?

Protokol na 23 strane pripremljen je u saradnji sa lekarima nekolicine prvoligaških klubova, a izmedju ostalog, sastoji se od plana treninga u četiri faze pre nego što se mogu nastaviti takmičenja.Sadrži smernice za "garantovanje bezbednosti igrača i njihovih užih porodica, trenera i stručnog štaba", kao i za sve ostale koji učestvuju u trenzima.


Još nije poznato kada će se nastaviti treninzi, a ne očekuje se da će se takmičenje u ligi nastaviti pre kraja maja. Takmičenja su prekinuta pre više od mesec dana zbog pandemije.Uprava Lige navela je da će španske vlasti odlučiti kada će se ekipe vratiti treninzima.

Foto: Reuters

Real Sosijedad je pokušao da počne sa individualnim treninzima, ali im vlasti to nisu dozvolile pošto su sportski objekti i dalje zatvoreni, u sklopu mera o karantinu. U Španiji je od posledica korona virusa umrlo više od 22.000 ljudi.

Vlada, Fudbalski savez i predstavnici španske lige postigli su prošlog vikenda dogovor da se treninzi nastave, ali tada nije odredjeno kada će se to dogoditi.Udruženje igrača poslalo je pismo nadležnima u kojima je izražena zabrinutost oko nastavka takmičenja. Fudbaleri žele da budu sigurni da je u redu da budu testirani pošto je velika potražnja za testovima. Oni su tražili i jasne smernice o garancijama za bezbednost svih učesnika.

ZANIMLJIVA ODLUKA UEFA! Evropsko prvenstvo se igra 2021. godine, ali će imati INTERESANTAN NAZIV!


List "El Mundo" danas je preneo da će Vlada odobriti hiljade testova za fudbalere i članove ekipa. Liga želi da se svi oni svakodnevno testiraju, a da se sa tim počne pre početka individualnih treninga kako bi se otkrili lažno negativni testovi. Takodje, testiralo bi se i svo medicinsko osoblje klubova.Protokol predvidja period od oko 15 dana grupnih treninga pre nego što se nastave takmičenja.

Stanovništvo Španije biće u karantinu najmanje do 9. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija