• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2020

20:10

FRKA U GRČKOJ! OLIMPIJAKOS PRED IZBACIVANJEM! Marinakis i BIVŠI TRENER ZVEZDE optuženi ZA NAMEŠTANJE!

Fudbal

FRKA U GRČKOJ! OLIMPIJAKOS PRED IZBACIVANJEM! Marinakis i BIVŠI TRENER ZVEZDE optuženi ZA NAMEŠTANJE!

Podeli vest

Predsednik fudbalskog kluba Olimpijakos Evangelos Marinakis optužen je za nameštanje utakmica pa njegovoj ekipi preti izbacivanje u niži rang, a u ceo slučaj umešan je i nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto

Grčki fudbalski klubovi Olimpijakos i Atromitos nalaze se pred izbacivanjem u niži rang takmičenja, a njihove gazde Evangelos Marinakis i Jorgos Spanos pred zatvorksom kaznom i doživotnom zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu, prenose strani mediji.

HTEO DA NAMEŠTA UTAKMICE SA ALBANCEM, PA OSUĐEN NA PET GODINA! Bivši fudbaler Mančester sitija dobio žestoku kaznu!

Pomenuti funkcioneri se nalaze na vrhu liste od 15 osoba koji su optuženi u skladu sa odredbama člana 27. Kodeksa Helenskog fudbalskog saveza (EPO) o "nameštanju rezultata utakmice u svrhu klađenja".

Navodi istražnog odeljenja Etičke komisije EPO-a sada se prosleđuju pravosudnom odeljenju iste komisije, koja će doneti presudu u ovom slučaju, još jednom koji je potresao grčki fudbal.

Foto: Tanjug/AP

Istraga je pokrenuta povodom utakmice Olimpijakos - Atromitos odigrane 4. februara 2105. godine, završena je pobedom crveno-belih 2:1, a kako se kasnije klupko odmotavalo, došlo se do saznanja da je utakmica bila režirana uz učešće desetine ljudi.

Među njima je i bivši trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto, koji je u to vreme sedeo na klupi Atromitosa.

Osim Marinakisa, Spanosa i Sa Pinta, među osumnjičenima su bivši predsednik EPO-a Jorgos Saris, potpredsednik te organizacije Aristidis Statopulos, još trojica zvaničnika EPO-a, trojica bivših sudija i sudijskih zvaničnika, kao i tehnički direktor Atromitosa Janis Angelopulos.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija