• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2020

23:55

SRBIN SE POBUNIO: ODUZELI SU NAM TITULU! Tadić digao glas!

Fudbal

SRBIN SE POBUNIO: ODUZELI SU NAM TITULU! Tadić digao glas!

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa, iako su bili prvi na tabeli Eredivizije, nisu proglašeni šampionima Holandije, ali će Fudbalski savez ove zemlje "kopljanike" poslati u Ligu šampiona zbog prvog mesta na tabeli

Kreator igre Ajaksa iz Amsterdama Dušan Tadić smatra da je njegov klub zaslužio da bude proglašen šampionom.

VELIKI OBRT U HOLANDIJI! SEZONA ZAVRŠENA BEZ ŠAMPIONA! Tadić će se (ipak) radovati!

- Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je i sada na prvom mestu. Čak i u ovim okolnostima morao je da bude proglašen prvak. Mislim da je odlična stvar što je prvenstvo prekinuto, ali prvo mesto je prvo mesto - rekao je Tadić za Ajaks Lajf.

Holanđani prvi put od 1945. nemaju prvaka u fudbalu: Ajaks ide u Ligu šampiona, AZ u kvalifikacije Srpski as smatra da su pravila morala da budu ispoštovana. Pogotovo što je odigrano više od tri četvrtine sezone (odigrano 26 od 34 kola).

Foto: reuters

- Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom.

Ne bi bio Tadić zadovoljan ni da je Fudbalski savez doneo solomonsko rešenje da oba kluba, Ajaks i AZ, proglasi prvacima.

- To za mene nije opcija, jer razlika postoji. A, po pravilima je gol-razlika to što pravi razliku između nas i AZ-a. Za mene je vrlo jasno da bi Ajaks morao da bude proglašen za prvaka. Oduzeli su nam tu nagradu - kategoričan je Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17