• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2020

13:41

ŽALOSNO JE ŠTO SU UNIŠTILI JUGOSLAVIJU! Pančev progovorio, otkrio NAJVEĆU GREŠKU koju je napravio, setio se Zvezde, reprezentacije....

Fudbal

ŽALOSNO JE ŠTO SU UNIŠTILI JUGOSLAVIJU! Pančev progovorio, otkrio NAJVEĆU GREŠKU koju je napravio, setio se Zvezde, reprezentacije....

Podeli vest

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Darko Pančev priznao je da je napravio kardinalnu grešku, najveću tokom karijere, posle odlaska iz Crvene zvezde

Pančev je sa Zvezdom  osvojio titulu prvaka Evrope i sveta. Bio je drugi u izboru za "Zlatnu loptu" 1991, iza samo Žan-Pjera Papena iz Marseja, sa 42 gola koliko su imali i Dejan Savićević i Lotar Mateus.

Nakon što je i sezone 1991/92 bio sjajan, te postigao 34 gola, usledio je transfer u milanski Inter.

- Moja najveća greška bila je prelazak u Inter. Otišao sam u tim sa veoma lošom atmosferom, koji igra defanzivan fudbal. Kao stranac, osećao sam se bez podrške i gledali su me drugačije, pa sam imao problema da se prilagodim. Greška je samo moja, jer sam mogao da biram između Reala, Barselone, Mančester junajteda i ostalih vrhunskih timova koji su me tražili u to vreme - rekao je Pančev za "Gol".

REČ ZVEZDINE LEGENDE! Pančev: Pobedićemo koronavirus disciplinom i timskom igrom!

KAKO ĆE IZGLEDATI PRELAZNI ROK NA "MARAKANI"? Zvezda će morati da prodaje, ali biće i dolazaka!

Problem nije bio samo na terenu, već i van njega, zbog pisanja italijanskih medija.

- Nisu bili pristojni uopšte, ali kada pogledam sa ove distance, logično je da budu naklonjeni klubu, a ne meni, a ja sam bio žrtva te njihove igre -  priseća se Makedonac.

Ta generacija jugoslovenskih fudbalera je mogla mnogo toga da učini, da nije došlo do raspada države.

- Na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. završili smo napetom mestu i to je bila prelepa pozicija. Ali možda smo uz malo sreće mogli da stignemo, ne samo do polufinala, nego i do finala. Postoji velika žal, uz činjenicu da su spoljne sile, uz pomoć pojedinih elemenata u Jugoslaviji, uništile ovu zemlju, jer mislim da bi to bio najplodniji fudbalski period. Dobra generacija je bila na putu i siguran sam da bismo u toku jedne decenije osvojili barem dva velika međunarodna trofeja. S obzirom na generaciju koju smo imali, koja je trebalo da dominira svetskim fudbalom, žalosno je da je Jugoslavija uništena.

Kobra!

Otkrio je Darko Pančev ko mu je dao  nadimak "kobra"?

- Taj nadimak mi je dao trener Crvene zvezde, jer sam se, prema njegovim rečima, u kaznenom prostoru kretao brže od bilo koga. To ga je podsetilo na reakciju zmije u šumi - poručio je Pančev.


Da je tako nešto bilo realno, pokazuje primer Evropskog prvenstva 1992. godine. Danska je zamenila suspendovanu Jugoslaviju i popela se na krov Evrope.

- U kvalifikacijama za ovaj turnir, Jugoslavija je bila najbolja i prva se plasirala na EP. Bio sam najbolji strelac u svih osam kvalifikacionih grupa sa 10 postignutih golova. Ali politika se umešala i prvi put u istoriji fudbala jedna država je zbog politike isključena sa velikog događaja.

Bivši igrač Vardara, Lajpciga, Fortune i Siona dodaje da je u njegovo vreme napadačima bilo teže nego poslednjih godina.

- Svako ko je pratio fudbal poslednjih 20-30 godina može da prepozna raziku i primeti da su u vreme 90-ih, pa sve do 2005. godine, igrači, a pogotovo napadači, bili mnogo manje zaštićeni. Danas igranje u napadu predstavlja pravu satisfakciju, promenile su se odbrane, dueli su manje grubi, a posebna pažnja obraća se na igru i pravila unutar šesnaesterca, što olakšava postizanje gola -  zaključio je Pančev.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17