• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Mozzartsport

06.05.2020

17:46

I TO SE DESILO! Ostali klubovi NADGLASALI Zvezdu i Partizan!

Fudbal

I TO SE DESILO! Ostali klubovi NADGLASALI Zvezdu i Partizan!

Podeli vest

Na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneta je odluka da se LingLong Superliga Srbije nastavi 30. maja, a zanimljivo je kako su klubovi glasali


 

Prvenstvo se nastavlja 30. maja i biće završeno 20. juna, pošto je na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučeno da se ove jeseni, a sve zbog dvomesečne pauze izazvane pandemijom korona virusa, neće igrati plej-of i plej-aut. Takva odluka doneta je nakon izjašnjavanja samih klubova, a posebno zanimljivo je što su se na „gubitničkoj“ strani našla oba beogradska večita rivala: Crvena zvezda i Partizan, piše "Mozzartsport".

ZVEZDA NA POVRATKU SLAVI TITULU? Crveno-beli pred slavljem, sledi velika bitka za Evropu?

Naime, za odigravanje kompletne sezone glasali su crveno i crno-beli, te Čukarički i Radnički iz Niša, koji bi tako imali više šansi da sustignu Vojvodinu i pre svega TSC-a na mestima koje vode u Evropu, te Spartak iz Subotice iz samo njemu znanih razloga.

Foto: fss

Svi ostali (Vojvodina, TSC, Mladost, Voždovac, Radnik, Proleter, Napredak, Javor, Inđija, Rad, Mačva) glasali su za skraćenu ligu. Voša i TSC razumljivo, jer će tako lakše do Evrope, većina zbog toga što nema objektivan rezultatski interes ili joj četiri, a ne 11 kola smanjuju rizik da ispadnu, a oni najuogroženiji – Inđija, Rad i Mačva – zato što se očekuje da će na naknadnoj sednici biti usvojena i ideja da se Superliga za sledeću sezonu proširi na 18 klubova.

To bi značilo da bi poslednja dva tima na tabeli, trenutno Rad i Mačva, u baražu igrali protiv trećeg i četvrtog na tabeli PLS-a za dopunu elitnog ranga takmičenja. Dva prvoplasirana iz PLS-a bi svakako obezbedila promociju u elitni rang. Ako bi ta ideja i prošla naredne sezone bi četiri tima ispadala iz Superlige kako bi se stvari opet vratile u normalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija