• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2020

08:43

MOŽDA NE BUDE FUDBALA U SRBIJI? Oglasili se iz Crvene zvezde i Partizana! Od ovoga sve zavisi!

Fudbal

MOŽDA NE BUDE FUDBALA U SRBIJI? Oglasili se iz Crvene zvezde i Partizana! Od ovoga sve zavisi!

Podeli vest

Doktor Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Srbije, kaže da domaće prvenstvo ne bi bilo nastavljeno ako bi neko od fudbalera bio pozitivan na koronavirus

Svi fudbaleri u Superligi Srbije moraju biti negativni na koronavirus kako bi se prvenstvo nastavilo, kaže za Informer predsednik Zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Srbije Miljko Ristić!

OVO MOGU SAMO VELIKI LJUDI! Proradio SRPSKI INAT Siniše Mihajlovića!

U izjavi za naš list on je objasnio da bi, ako bi makar i jedan igrač bio pozitivan na kovid-19, čitav njegov tim morao u karantin, a samim tim prvenstvo bi bilo neregularno!

- Nije to još jasno definisano, ali već sad mogu da kažem da prvenstvo ne bi bilo nastavljeno ako bi neko od igrača bio pozitivan na koronavirus. To bi značilo da bi ceo taj tim morao u karantin, kao i oni koji su možda sa njima bili u kontaktu. Ni opcija da se pozitivni igrač isključi iz tima, a da ostatak ekipe nastavi takmičenje nije pravedna, jer to bi značilo da taj tim mora da poseže za nekom zamenom i da nema sve igrače na raspolaganju. To jednostavno nije pravedno. Dakle, da bi se igralo, svi moraju da budu negativni - objašnjava Ristić.

On ističe da će fudbaleri, osim testa na koronavirus, biti testirani i na antitela, kako bi se utvrdilo jesu li možda preležali koronu a da to nisu znali.

(VIDEO/FOTO) TEŠKI BOLESNICI! Hrvati pokušali da ubiju legendu Crvene zvezde!

- U početku nije bilo dovoljno testova, a sad se radi na hiljade dnevno. Možda je neko i preležao bolest a da ne zna, pa se sad i to utvrđuje. Trebalo bi imati u vidu da ni test nije ne znam kakva garancija, jer neko može da se testira, da bude negativan, pa da se zarazi za dan ili dva. Ipak, nadajmo se da su svi fudbaleri zdravi i da se neće desiti neki slučaj zaraze kad počnu utakmice - ističe Ristić.

Foto: Starsportphoto©

U Crvenoj zvezdi i Partizanu fudbaleri su testirani još prošle nedelje. Na "Marakani" nema pozitivnih, dok iz Humske poručuju da još nisu dobili rezultate. Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela kaže za naš list da će klub preduzeti sve neophodne mere kako bi svi ostali zdravi.

- Pored igrača, testirani su i članovi stručnog štaba i svi koji imaju bilo kakav kontakt sa igračima. Srećom, svi testovi su negativni. Igrači se odlično osećaju i već danas počećemo sa normalnim treninzima. Pridržavamo se svih mera. Prostorije u kojima ekipa boravi biće dezinfikovane - kaže Mrkela za Informer.

GROBARI GA NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Oglasio se Haus i pričao o SRPSKOJ rakiji! Ove reči čuju se daleko...

Što se Partizana tiče, direktor kluba Miloš Vazura kaže da rezultati još nisu stigli, iako su igrači testirani još prošlog srede. Rezultate je moguće dobiti u roku od jednog dana, međutim moguće je da su neki testovi dali neodređene rezultate, pa je bilo neophodno ponoviti ih.

Foto: Starsportphoto

Ipak, Vazura ističe da će u Humskoj vrlo brzo znati na čemu su.

- Rezultate testova na koronavirus očekujemo danas ili sutra. Što se tiče igrača, na treninzima i na testiranjima svi su izgledali zdravo. Bili su raspoloženi za rad, a svi su poštovali mere karantina tokom vanrednog stanja. Prostor u sportskom centru "Teleoptik" dezinfikovali smo dva puta, a od danas počinjemo sa jačim treninzima - poručuje Vazura za Informer.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija