• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

19.05.2020

13:15

NAŠI VRHUNSKI STRUČNJACI OZBILJNO ZARAĐUJU U INOSTRANSTVU! Mihajlović i Jokanović najplaćeniji srpski treneri!

Fudbal

NAŠI VRHUNSKI STRUČNJACI OZBILJNO ZARAĐUJU U INOSTRANSTVU! Mihajlović i Jokanović najplaćeniji srpski treneri!

Podeli vest

Siniša Mihajlović (51) i Slaviša Jokanović (51) predvode listu najplaćenijih srpskih fudbalskih trenera u ovom trenutku

Siniša Mihajlović (51) i Slaviša Jokanović (51) predvode listu najplaćenijih srpskih fudbalskih trenera u ovom trenutku!

Zaslužuju i više

Milionske ugovore imali su Dragan Stojković Piksi (vidi okvir), koji je početkom godine dobio otkaz u Gvangžu RF, kao i Aleksandar Stanojević (1,5 miliona evra), koji je bez posla nakon razlaza s kineskim klubom Peking Rene.


Nekadašnji generalni sekretar Crvene zvezde Vladimir Cvetković kaže za Informer da su, bez obzira na solidne plate, srpski treneri potcenjeni.

- Kada vidite koliko danas zarađuju neki strani treneri, može se reći da su srpski stručnjaci čak i skromno plaćeni, s obzirom na to da se radi o zaista dobrim stratezima. Recimo, Murinjo je prevaziđen. Verujem da je u ovom momentu Miha bolji trener od njega, a uporedite im plate. Imate i primer Dijega Simeonea, koji je najplaćeniji na svetu, a nema osvojenu Ligu šampiona. Dakle, s obzirom na kvalitet, naši treneri bi mogli da imaju još veće plate - poručuje Cvetković.

Ipak, čuveni funkcioner naglašava da u vreme dok je on bio u Zvezdi treneri i igrači nisu imali ni približno iste zarade kao danas.

- Plate trenera nekad i sad je teško porediti. Kao da su prošla tri veka, a ne nekoliko decenija. Da nije bilo ove korone, sasvim je moguće da bi Real za Halanda dao 400 miliona evra. Igrači poput Piksija i Deje Savićevića danas bi vredeli kao Mesi i Ronaldo - dodaje Cvetković.

Druga su vremena

Ljupko Petrović, trener koji je sa Crvenom zvezdom postao prvak Evrope, kaže da je i u prošlosti bilo primera jakih ugovora za stručnjake. Ipak, ni blizu današnjih.

Foto: Starsportphoto©

- Sećam se da je legendarni Miljan Miljanić odradio jednogodišnji ugovor u Al Kadisiji iz Kuvajta pre 35 godina od kojeg je mogao da kupi tri stana ili lokal u Beogradu. To je tad bila vrhunska zarada. Vremena su se promenila, mnogo više novca je u fudbalu i zato treneri imaju mogućnost da više naplate svoje znanje i dođu do bogatih ugovora - poručuje Petrović.

Legendarni stručnjak kaže da treneri poput Mihajlovića, Jokanovića, Milojevića i Nikolića zaslužuju milionske ugovore.

- Plate koje imaju srpski treneri jesu dobre, ali nisu basnoslovne, pogotovo u poređenju sa strancima. Naši stručnjaci svakako imaju kvalitet da dobiju ugovore od dva-tri ili četiri miliona godišnje. Lokomotiva svakako nije bez razloga izabrala Nikolića za trenera i dala mu toliku platu - zaključuje Petrović.


PLATE SRPSKIH TRENERA

Siniša Mihajlović (Bolonja) 3 miliona evra

Slaviša Jokanović (Al Garafa) 3 miliona evra

Vladan Milojević (Al Ahli) 2,2 miliona evra

Marko Nikolić (Lokomotiva) 1,2 miliona evra

Vuk Rašović (Al Dafra) 1 milion evra

Vladimir Ivić (Makabi) 1 milion evra

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija