• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2020

14:10

KO JE BIO MILJAN MRDAKOVIĆ? Svađao se sa Pižonom, nosio dres Srbije na Olimpijskim igrama, igrao u više od 20 klubova...

Fudbal

KO JE BIO MILJAN MRDAKOVIĆ? Svađao se sa Pižonom, nosio dres Srbije na Olimpijskim igrama, igrao u više od 20 klubova...

Podeli vest

Miljan Mrdaković (38) izvršio je samoubistvo u Beogradu ove subote iz, za sada, nepoznatih razloga, a ko je zapravo bio nekadašnji reprezentativac Srbije?

Miljan Mrdaković iza sebe je imao zavidnu fudbalsku karijeru tokom koje je igrao za više od 20 različitih klubova u gotovo 10 zemalja širom sveta. To ga je činilo pravim "globtroterom". Očigledno da ga nije držalo mesto.

HITAC U GLAVU! Bivši fudbaler Partizana i reprezentativac izvršio samoubistvo!

Kao mladić stigao je iz rodnog Niša u Partizan gde nije dočekao šansu da zaigra u prvom timu. Njegove partije primetio je Anderleht i već sa 16 godina počinje Mrdakovićeva inostrana karijera. Šansu da zaigra u Briselu nije dočekao pa je sreću ponovo potražio u otadžbini i našao je u OFK Beogradu.

Foto: Starsportphoto

U sezoni 2001/2002 bio je najbolji strelac Superlige sa 20 golova na 32 meča. OFK Beograd je te sezone završio na trećem mestu lig, Partizan je bio šampion, a Mrdakoviću su konkurencija bili igrači poput Danka Lazovića, Damira Čakara, Ivice Ilieva, Mihaila Pjanovića, Dragana Mrđe ili Dragana Bogavca samo iz Zvezde i Partizana.

Sjajna sezona donela mu je povratak u Belgiju, ovog puta u ekipu Genta, ali ni to nije potrajalo pa je usledio novi povratak u OFK. 

Godinu dana kasnije na red je došla Austrija i ekipa Salcburga, pa zatim epizoda u Metalistu iz Harkova. Jedina konstanta u karijeri Mrdakovića je bila ta što se nigde nije dugo zadržavao, pa je čak 20 puta menjao sredinu tokom živopisne karijere. Tokom 2006. je nastupao i za Makabi iz Tel Aviva gde je postigao šest golova pre nego je otišao u Vitoriju Gimaraeš i tamo imao sličan učinak.

Foto: Starsportphoto

Oprobao se i u Kini, a u ekipu Šandonga ga je odveo Ljubiša Tumbaković, današnji selektor Srbije. Nakon toga usledio je Kipar gde je imao zapaženu sezonu u ekipi Apolona sa 21 golom na 32 utakmice.

Nakon toga usledila je selidba u Grčku gde je branio boje Levadijakosa, Agrotikosa i Verije. U međuvremenu je usledio povratak u srpski fudbal, tačnije u Vojvodinu gde je imao solidan učinak. Kasnije ga je put odveo u Singapur da bi karijeru završio 2017. godine u ekipi koja ga je proslavila i vratila na fudbalsku mapu - OFK Beogradu.

Foto: Starsportphoto

Kada je reč o reprezentativnoj karijeri, Mrdaković je od 2001. igrao za Jugoslaviju na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina.

Bio je deo i tima do 21 godine koji je vodio Vladimir Petrović Pižon, ali je u njemu malo igrao zbog sukoba sa Pižonom.

Miroslav Đukić ga je 2008. uvrstio u tim za Olimpijske igre i to kao jednog od trojice igrača starijih od granice dozvoljene za olimpijski tim. Postigao je pogodak protiv Obale Slonovače, ali je naša reprezentacija izgubila tu utakmicu sa 4:2.

Foto: Starsportphoto

Deset godina posle sukoba sa Vladimirom Petrovićem dobio je poziv seniorskog tima, ali nije zaigrao na prijateljskim utakmicama protiv Azije i Okeanije jer je tokom treninga na mini-turi doživeo povredu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija