• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2020

12:31

JUNAJTED NIKADA NIJE PAO NIŽE! Englezi tuže video igricu zbog korišćenja njihovog imena!

Fudbal

JUNAJTED NIKADA NIJE PAO NIŽE! Englezi tuže video igricu zbog korišćenja njihovog imena!

Podeli vest

Fudbalski klub Mančester junajted počeo je da gubi sve konce. Nakon što su objavili da ih čeka najveći gubitak u 21. veku pokušavaju na sve načine da dođu do novca. Zato su odlučili da posle 28 godina normalnog korišćenja njihovog imena u igrici "Football Manager" odjednom tuže proizvođača ove igre

Naime, sa Old Traforda se žale na dve stvari. Jedna je upotreba imena kluba, što prema navodima iz engleskog kluba škodi brendu.

JEDNOM REČJU - KATASTROFA! Mančester junajted duguje OGROMNE pare!

Dodatni problem je i činjenica da Football Manager ne koristi pravi grb Mančester Junajteda zbog čega se, prema ljudima iz kluba, dodatno narušava kredibilitet trejdemarka i onemogućuje se registrovanom vlasniku pravo da izda licencu za korištenje grba.

Foto: reuters

Ljudi iz Sege su brzo odgovorili kako je korištenje imena Mančester Junajted u potpunosti opravdana referenca u fudbalskom kontekstu.

Navode i kako ime kluba koriste 28 godina i još nikad nisu zbog toga imali pritužbu. U svoju odbranu su istakli i činjenicu kako već godinama šalju kopije igre igračima Mančester Junajteda i drugim ljudima zaposlenim u klubu, a dosadašnje recenzije i reakcije su uvek bile pozitivne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija