• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

07.06.2020

07:15

KATAI U ZVEZDI? Koliko je razloga ZA i koliko PROTIV?

Fudbal

KATAI U ZVEZDI? Koliko je razloga ZA i koliko PROTIV?

Podeli vest

Nakon što je dobio otkaz u Sjedinjenim Američkim Državama, nekadašnji klub Aleksandra Kataija odmah je pokazao interesovanje za njega - Crvena zvezda. Međutim, koliko je to zaista dobar potez crveno-belih u ovom trenutku?

"Mađioničar" iz Srbobrana kupio je za sva vremena navijače Crvene zvezde kada je tokom dve sezone od 2014. do 2016. podizao na noge navijače na "Marakani", čak i one sa zapadne tribine, koje je najteže ubediti u nečiji kvalitet.

(FOTO) SRAMOTA! AMERIKANAC IZVREĐAO SRBE! "Prljavci, pogledajte gde živite, ta KU*VA je negde morala da nauči o RASIZMU"!

Anketa

Na ne baš najbolji način Katai se razišao sa Los Anđeles Galaksijem u koji je stigao kao "novogodišnji poklon" navijačima jer je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu 31. decembra prošle godine.

Foto: Starsportphoto©

Supruga Tea koštala ga je višemilionske zarade, ali su posledice po momka iz Srbobrana mnogo, mnogo gore. Zbog rasističkih uvreda upućenim tamnoputim protestantima u Americi Aleksandar će teško ikada opet moći da zaigra "preko bare". Ovakav ispad se ne zaboravlja i teško se prelazi preko njega.

Mnogo gora jeste činjenica da će ga ovaj skandal pratiti do kraja karijere pa će i bilo koji drugi angažman imati etiketu "rasiste", iako Katai nikada nije pokazao niti uradio bilo šta što to dokazuje.

Foto: Starsportphoto

Dolazimo i do toga zašto je to loše po Crvenu zvezdu koja je trenutno B opcija za vesistu koji bi se pre oprobao u Aziji gde bi sigurno mogao mnogi više da zaradi, ali hajde da kažemo da se to neće desiti i da je jedina preostala opcija povrataka na Marakanu.

Udar na imidž kluba

Zvezdu bi dovođenje Kataija mnogo skupo da košta u ovom trenutku, bar što se tiče imidža kluba kakav je nekadašnji šampion Evrope. Nema sumnje da bi na evropskoj sceni bilo koji klub odmah u priču oko crveno-belih uvukao i Kataija i rasizam.

Foto: Starsportphoto

Navijači bi Kataiju verovatno oprostili ispad, maga ga genearlno i nije on napravio već njegova supruga, ali svakako da bi zbog prošlosti na Marakani i igara koje je pružio, bio sa oduševljenjem prihvaćen među "delijama".

Boaći, Ben, Sanogo...

Veliko je pitanje kako bi tamnoputi igrači Crvene zvezde reagovali na dolazak Aleksandra Kataija. Tu se podrazumevaju El fardu Ben, Seku Sanogo i Ričmond Boaći. Ben je čak i proslavu gola protiv Inđije posvetio upravo borbi protiv rasizma...

Foto: Starsportphoto

To dalje povlači i moguću nedoumicu kod nekih pojačanja koja bi trebalo da dođu u Zvezdu. Verovatno da će se dobro razmisliti kada budu odlučivali da li zaista žele da se presele na Marakanu.

Da li uopšte ima mesta za Kataija u timu?

Zvezdan Terzić je poručio da je za Kataija uvek ima mesta u timu Crvene zvezde, ali njegov dolazak mogao bi da dosta pomrsi račune u ekipi. Naročito sada kada je Dejan Stanković već sklopio kockice. Pronašao ulogu Mirku Ivaniću, počeo da forsira mlade igre poput Željka Gavrića, Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića...

Foto: Starsportphoto

Igrački kvaliteti Kataija nisu sporni, ali ukoliko crveno-beli žele da nastave sa politikom formiranja mladih fudbalera onda dolazak momka iz Srbobrana "ne pije vodu"...

Jedina dobra strana njegovog dolaska može da se traži u tome da je slobodan igrač i da bi Zvezda ponovo mogla da zaradi njegovom daljom prodajom.

Sigurno da će u Ljutice Bogdana dobro "odmeriti" pre nego što preseku i odluče da li da vrate nekadašnjeg organizatora igre. Nravno, ako uopšte i dođu u tu mogućnost da biraju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija