• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2020

18:30

NOVI SISTEM KVALIFIKACIJA ZA SVETSKO PRVENSTVO! UEFA odlučila: Srbija, Bosna i Rusija ne mogu protiv jedne selekcije!

Fudbal

NOVI SISTEM KVALIFIKACIJA ZA SVETSKO PRVENSTVO! UEFA odlučila: Srbija, Bosna i Rusija ne mogu protiv jedne selekcije!

Podeli vest

UEFA je odlučila da promeni sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Evropa će u Kataru imati 13 predstavnika, najviše od svih članica FIFA. Deset selekcija direktno će se plasirati na SP, a tri vize obezbediće i pobednici baraža. Baraž za plasman na Mundijal odigraće se po novom sistemu.

ODGOVARA NAM NOVI TERMIN! Selektor Srbije poručio: Dobro je da meč nije u septembru!

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo učestvovaće 55 selekcija iz Evrope, podeljenih u 10 grupa, od kojih će u pet biti po pet selekcija, a u preostalih pet po šest reprezentacija. Kvalifikacije će se igrati u periodu od marta do novembra 2021. godine, a baraž u martu 2022.

Foto: ap photo

Pobednici deset grupa direktno će se plasirati u Katar, a drugoplasiranim timovima pridružiće se i dve najbolje selekcije iz Lige nacija, koje do tog trenutka nisu izborile mesto na SP, ili u baražu. To znači da će se 12 selekcija boriti za poslednja tri "evropska" mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

UEFA je potvrdila i to da neke selekcije neće moći da se sastanu u grupama, pa tako Bosna i Hercegovina i Srbija ne mogu da igraju protiv fudbalske selekcije tzv. Kosova, Rusija ne može da igra ni protiv tzv. Kosova, ali ni Ukrajine, dok Španija ne može da bude u grupi sa Gibraltarom, a Jermenija sa Azerbejdžanom.

Žreb grupa održaće se 29. novembra 2020. godine, a za završni turnir u aprilu 2022.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija