• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2020

20:10

(VIDEO/FOTO) DAN KADA JE SLAVILA CELA SRBIJA! Prošle je 10 godina od najveće pobede "orlova" u 21. veku!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) DAN KADA JE SLAVILA CELA SRBIJA! Prošle je 10 godina od najveće pobede "orlova" u 21. veku!

Podeli vest

Dan koji svaki fudbalski zaljubljenik u Srbiji, pa čak i onaj koji to nije pamte po najlepšim mogućim uspomenama, 18. jun. Tog dana naša fudbalska reprezentacija ostvarila je do sada najveću pobedu u 21. veku

 

Čitava jedna decenija prošla je od najvećeg trijumfa "orlova" na Svetskom prvenstvu. Mundijal u Južnoj Africi i fudbalska reprezentacija predvođena nedavno preminulim Radomirom Antićem, uspela je makar na taj jedan dan da usreći čitavu naciju.

EVROPO, ČUVAJ SE, STIŽE STRAŠNI SRBIN! Biću na spisku za Evropsko prvenstvo!

Najbolje izdanje "orlova" od nezavisnosti naše države odigralo se na stadionu "Nelson Mendela" u Port Elizabetu pred oko 40.000 gledalaca. Toplo popodne, 13.30 časova i milioni gledacala u Srbiji što pred malim ekranima što na trgovima... 

Antić je na teren izveo Stojkovića, Ivanovića, Kolarova, Vidića, Subotića, Ninkovića, Kuzmanovića, Stankovića, Jovanovića, Krasića i Žigića, ne znajući da će zajedno sa tim momcima ući u istoriju srpskog fudbala. Narod u Srbiji je slavio kao da su Orlovi postali prvaci sveta. Sve je, jednostavno, stalo. Ulice su bile pune automobila iz kojih su se vijorile srpske zastave. Kafići su "bacali" besplatne ture za sve koji su se našli u njima posle meča... Ipak, je Nemačka pala posle 38 godina!

Strelac tog jedinog gola bio je Milan Lane Jovanović koji je iskoristio asistenciju Nikole Žigića i matirao Manuela Nojera, a zatim završio u onom čuvenom kanalu slaveći pogodak. Jesu Orlovi imali i sreće na tom meču, Miroslav Klose je dobio crveni karton u 36. minutu, Lukas Podolski je u 59. promašio penal, a šut Hadare u 44. je zaustavila prečka.

Ostalo je istorija...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17