• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2020

10:24

NA DANAŠNJI DAN SRBIJA JE POSTALA PRVAK SVETA! Godišnjica onih suza, i kako su klinci postali fudbalski Novak Đoković!

Fudbal

NA DANAŠNJI DAN SRBIJA JE POSTALA PRVAK SVETA! Godišnjica onih suza, i kako su klinci postali fudbalski Novak Đoković!

Podeli vest

Na današnji dan 2015. godine mlada fudbalska reprezentacija Srbije postala je prvak sveta! "Orlići" su napravili čudo, a jedan od heroja Vukašin Jovanović govorio je o svemu, pa čak i o čuvenim suzama

- Iskreno, ne volim mnogo da pričam o tim suzama. To gledam kao intimu, ali negde i logično je bilo da zaplačem. Kada se završila utakmica sa Brazilom, imao sam „flešbek“. Kroz glavu mi je prošaol kompletan put jedne generacije. Prvo onaj Portugal, godinu dana pre toga kada smo nesrećno ispali na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, zatim duge pripreme, mesec dana boravka na Novom Zelandu. I onda sve što se desilo tamo - rekao je Jovanović za "Mozzasport".

Foto: Tanjug

Otkrio je i kako je cela ekipa funkcionisala.

- Znate, na kraju šta je bilo. Mi smo vam bili neki fudbalski Novak Đoković. Kad sve na prvi pogled propada, mi se zainatimo i preokrenemo... Pitam se i danas odakle nam je dolazila takva mentalna snaga. Kao da je duh Novaka Đokovića ušao u nas. Nismo mogli da izgubimo. A tehnički nismo bili najbolji, niti smo mogli da igramo na tu kartu... Onda smo morali da se skupimo, pokažemo energiju i odigramo taktički perfektno.

Foto: AP/Photo

Apostrofirao je Jovanović još jedan detalj.

- Atmosfera je bila sjajna. Međutim, turnir i pripreme su predugo trajale. Još letovi, putovanja, treninzi na lošim terenima. Počela je da nas jede tenzija i nervoza. Zasmislite da svaki dan više od mesec dana viđate iste ljudi? Baš uoči dočeka povratka u Beograd, i onog dočeka, složili smo se u jednom... Da je sve to potrajalo još tri dana pobili bismo se. Izbio bi tamo na Novom Zelandu Treći svetski rat - zaključio je fudbaler Bordao.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija