• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2020

17:34

BIO JE PRAVI BARD SRPSKOG I JUGOSLOVENSKOG FUDBALA! Ilija Petković odlazi u legendu: "Ne mogu vam obećati da ćemo biti svetski prvaci..."

Fudbal

BIO JE PRAVI BARD SRPSKOG I JUGOSLOVENSKOG FUDBALA! Ilija Petković odlazi u legendu: "Ne mogu vam obećati da ćemo biti svetski prvaci..."

Podeli vest

Legendarni srpski i jugoslovenski fudbaler kao i bivši selektor naše selekcije Ilija Petković, preminuo je u 74. godine nakon duge i teške bolesti

Čovek koji je iza sebe ostavio ogromnu fudbalsku zaoštavštinu, sinonim je za romantiku koju je i sam širio u svom voljenom OFK Beogradu!

TUGA U SRPSKOM FUDBALU! Preminuo Ilija Petković!

Čovek plemenitog kova, vedrog duha i pozitivne energije, naš Petko će zauvek ostati u srcima navijači na prostorima od Vardara pa do Triglava!

Seniorskim fudbalom počeo je da se bavi davne 1964. godine u dresu OFK Beogradu za koji je sa punim uspehom igrao čak 11 godina. U svom prvom mandatu u ekipi sa Karaburme postigao je 37 golova na 217 utakmice, da bi se nakon toga preselio u redove Troe, tadašnjeg francuskog prvoligaša.

Foto: Starsportphoto

I pored odličnih partija u dresu Troe, usledio je novi povratak na Karabaurmu! Svoje fudbalsko umeće ponovo je iskazivao širom naših terena, a kopačke je okačio o klin 1973. godine! Za reprezentaciju tadašnje SFRJ zabeležio je 43 nastupa i postigao šest golova.

Ipak, ono po čemu će legendarni Petko biti upamćen jeste i period kada je reprezentaciju Srbije i Crne Gore uspeo da na dominatan način odvede na Svetsko prvenstvo u Nemačku primivši svega jedan gol i to od Španije u kvalifikacionoj grupi! Tada, pred sam odlazak na Mundijal izrekao je legendarnu rečenicu koja je i dan danas ostala upamćena: "Ne mogu vam obećati da ćemo biti svetski prvaci, ali vam mogu obećati i da nećemo", napravio je Petković lapsus tada, međutim, to mu niko niuje uzeo za zlo... I dan danas se na sa velikom setom prepričava!

Tih, skroman i povučen, širio je pozitivnu energiju gde god da je boravio... I danas, kada ga više nema nedostajaće svima! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija