• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.07.2020

08:43

TO SRBINE, MATIĆU MILIONI OD "ĐAVOLA"! Evo koliko će ZARAĐIVATI PO SEZONI u Junajtedu!

Fudbal

TO SRBINE, MATIĆU MILIONI OD "ĐAVOLA"! Evo koliko će ZARAĐIVATI PO SEZONI u Junajtedu!

Podeli vest

Iskusni vezista Nemanja Matić (31) ozvaničio produžetak saradnje sa Mančesterom do 2023. godine, a po sezoni će ubuduće na "Old Trafordu" zarađivati četiri miliona evra

Srpski fudbaler Nemanja Matić (31) ostaje veran Mančester junajtedu! Iskusni vezista juče je zvanično produžio ugovor sa engleskim velikanom do 2023. godine, a ubuduće će po sezoni zarađivati oko četiri miliona evra!

DOBRE VESTI ZA SRBINA! Nemanja Matić je zaslužio novi ugovor!

(FOTO) CRNI NEMANJA, PA ŠTA TI JE TO U SVLAČIONICI?! Da li primećujete nešto čudno na ovoj fotografiji?



Na taj način završena je saga oko toga da li će naš reprezentativac ovog leta promeniti sredinu. Iako on u jednom trenutku nije bio u prvom planu kod menadžera Ole Gunara Solskjera i njegov odlazak je praktično bio gotova stvar, situacija se od januara drastično promenila. Matić je odigrao nekoliko sjajnih mečeva, u tandemu sa Brunom Fernandesom dominirao je sredinom terena i predvodio svoj tim do odličnih rezultata u poslednjih nekoliko meseci.

MATIĆ U JUNAJTEDU

3 sezone
114 utakmica
4 gola
6 asistencija

Srećna i porodica

Zato su čelnici "crvenih đavola" zimus odbili ponude Intera i Totenhema za Srbina, koji je sada dobio i povišicu od oko 200.000 evra na godišnjem nivou. On je na "Old Traford" stigao leta 2017. iz Čelsija za 45 miliona evra, odigrao je 114 mečeva, dao četiri gola i upisao čest asistencija.

Bivši igrač Kolubare, Košica, Vitesea, "plavaca" i Benfike nije krio zadovoljstvo zbog novog ugovora, koji će mu doneti ukupno 12 miliona evra u naredne tri godine.

- Veoma sam srećan što ću i dalje biti deo ovog velikog kluba. Kao igrač, imam još mnogo toga da pružim i postignem u karijeri, cilj su mi trofeji i želim u toj misiji da uspem sa Junajtedom. Ponosan sam što sam potpisao novi ugovor, nemaju svi igrači tu privilegiju. I moja porodica je zadovoljna, oni uživaju u životu u Mančesteru - kaže Matić.



Jedino što visokom vezisti nedostaje na "Teatru snova" jesu trofeji. Poslednji put "crveni đavoli" su podigli neki pehar u sezoni 2016/17, kada su osvojili Ligu Evrope i Liga kup Engleske, dok na titulu u Premijer ligi čekaju od 2013.

Solskjer: Nemanja je naš lider

 

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (47) oduševljen je što će srpski vezista ostati još tri godine na "Old Trafordu".
- Znam da će njegovo iskustvo, profesionalizam i liderstvo biti neprocenjivi za ovaj mladi i talentovan tim. Nemanja je ovde tri sezone i razume vrednosti igranja za Mančester junajted. Imamo veliku snagu u veznom redu, a Matić je ključni deo. On je i dalje veoma ambiciozan i posvećen, što je od vitalnog značaja da u predstojećim sezonama ostvarimo zacrtane ciljeve - smatra Norvežanin.

Trenutno je Junajted peti na tabeli u domaćem prvenstvu i sa Čelsijem i Lesterom se bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

- Imamo sjajan tim, kombinaciju mladosti i iskustva, a među igračima vlada odlična atmosfera i drugarstvo. Ovo je ključni deo sezone, igramo dobro i nastavićemo da se borimo. Želimo prvenstvo da završimo na najbolji način i da učinimo naše navijače ponosnim. Napravili smo savršen miks i očekujem da nam u bliskoj budućnosti to donese mnogo uspeha. Mislim da je ovo najbolji trenutak otkako sam došao u Mančester - jasan je Matić.

Nije odustajao

Srpski as je od otpisanog došao do nezamenljivog šrafa u veznom redu, a nedavno je priznao da mu menadžer Solskjer sada mnogo više veruje.

- Uvek sam bio profesionalan, trudio se da igram najbolje što mogu, bez obzira na to da li je reč o treningu ili utakmici. Već dugo sam u fudbalu i takve situacije su mi poznate. Nekada ne igrate, trener vas ne vidi kao prvu opciju i bez obzira na sve, treba da radite naporno i čekate šansu. To je ono što sam uradio, verovao sam u svoje kvalitete. Sada su stvari drugačije, Solskjer mi više veruje - naglašava Matić.
 

 

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija