• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2020

23:35

NJUKASL OSTAO BEZ SILNIH MILIONA! Arapi odustali od kupovine engleskog tima!

Fudbal

NJUKASL OSTAO BEZ SILNIH MILIONA! Arapi odustali od kupovine engleskog tima!

Podeli vest

Investicioni fond iz Saudijske Arabije na čelu sa princom Muhamedom bin Salmanom povukao je danas svoju ponudu za kupovinu Njukasla

 

Taj fond je nameravao da za 300 miliona funti kupi 80 odsto Njukasla i kupovinu je dogovorio s vlasnikom Majkom Ešlijem.

ZEMLJOTRES NA OSTRVU! Ronaldo se TAJNO DOGOVORIO sa Englezima, vraća se u Premijer ligu?

Međutim, nakon četiri meseca čekanja, posao je propao. Kako su ranije pisali mediji, vlasti u Velikoj Britaniji odugovlačile su s odobravanjem ovog posla zbog umešanosti Muhameda Bin Salmana u pirateriju i nelegalno prenošenje fudbalskih utakmica.

Taj posao je, takodje, naišao i na žestoko protivljenje grupa za zaštitu ljudskih prava koje tvrde da Saudijska Arabija pribegava "sportvošingu", odnosno pranju imidža ulaganjem u sport kako bi se skrenula pažnja s kršenja ljudskih prava.

Foto: Reuters

- Odlučili smo da se povučemo iz kupovine fudbalskog kluba Njukasl. To radimo sa željenjem, jer smo bili jako zainteresovani da investiramo u klub i grad i verovali smo da ćemo moći da promenimo istoriju kluba s tradicijom i sjajnim navijačima - navodi se u saopštenju Investicionog fonda.

- Zbog nepredvidivo dugotrajnog procesa, komercijalni dogovor između investicionog fonda i sadašnjih vlasnika Njukasla je istekao i naš plan o preuzimanju kluba nije zaživeo - dodaje se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija