• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.LJ.

12.08.2020

14:47

SUDAR DVA FUDBALSKA SVETA! Cela Atalanta igra za Nejmarovu platu!

Fudbal

SUDAR DVA FUDBALSKA SVETA! Cela Atalanta igra za Nejmarovu platu!

Podeli vest

Fudbaler Pariz Sen Žermena Nejmar (28) godišnje zarađuje 36,8 miliona evra, što je više od kompletnog tima Atalante, koja na plate igrača za jednu sezonu izdvaja između 33 i 36 miliona! Upravo se ova dva tima večeras (21.00, Arena sport 1) sastaju u prvom četvrtfinalnom susretu Lige šampiona

Duel tima iz Bergama i "svetaca" biće odigran u Lisabonu, kao i svi preostali mečevi završnice Lige šampiona. Umesto dva susreta, u četvrtfinalu i polufinalu će se igrati jedan meč, a sve zbog epidemije koronavirusa u Evropi.

Debitanti u LŠ

Sam podatak da je Nejmarova godišnja plata veća od ukupne zarade svih igrača Atalante u jednoj sezoni govori ko je favorit u večerašnjem susretu. Najplaćeniji u timu iz Lombardije su kapiten Papu Gomez (32), Duvan Zapata (29) i Luis Mjurijel (29), koji godišnje zarađuju 1,8 miliona evra. Ipak, pare ne igraju na terenu, pa smo nebrojeno puta bili svedoci da favoriti pokleknu, a kako se igra samo jedan meč, sve je moguće.

Trener Parižana Tomas Tuhel (46) svestan je da njegovu ekipu čeka težak zadatak protiv tima kojem je ovo debitantsko učešće u Ligi šampiona.

- Biće veoma važno da igramo dobru odbranu protiv Atalante. Oni imaju jedinstven stil igre. Kada napadaju, to čini praktično ceo tim. Odlično kombinuju na malom prostoru, opasni su sa oba krila, odlično probijaju i centriraju, ali takođe mogu da nas ugroze i kroz sredinu i udarcima sa distance - naglašava Tuhel.

Foto: Tanjug/AP

Favoriti za trofej

Njegov kolega na klupi Atalante Đanpjero Gasperini (62) kaže da njegovi igrači sanjaju prolazak u polufinale.

- Plasman u četvrtfinale je veliki uspeh za nas, ali to ne znači da smo rekli poslednju reč. Naš san se u ovom trenutku zove polufinale Lige šampiona, ali igramo protiv tima koji je jedan od favorita za osvajanje evropske titule. Mnogo toga bi moglo da odluči pobednika večeras. Mislim da je najbitnija taktička i psihička priprema. Mi smo se spremili najbolje što smo mogli i, uz dozu sreće, imamo šansu da pobedimo - ističe Gasperini.


LIGA ŠAMPIONA
Četvrtfinale
Sreda
Atalanta - PSŽ 21.00
Četvrtak
Lajpcig - Atletiko M. 21.00
Petak
Barselona - Bajern 21.00
Subota
Mančester siti - Lion 21.00

Mbape se oporavio od povrede

Jedan od najboljih fudbalera Pariz Sen Žermena Kilijan Mbape (21) biće u konkurenciji za večerašnji duel, prenosi "Lekip". Sjajni napadač je prethodnih nekoliko nedelja imao problema sa skočnim zglobom, ali je poslednja dva dana trenirao sa ekipom i trebalo bi da se nađe u protokolu. Problem za Tomasa Tuhela mogao bi da bude izostanak Marka Veratija, kojeg bi u startnoj postavi trebalo da odmeni Ander Erera.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija