• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

14.08.2020

11:10

BIĆE TU I BONUSA! Evo koliko će Vladimir Ivić zaraditi u Engleskoj!

Fudbal

BIĆE TU I BONUSA! Evo koliko će Vladimir Ivić zaraditi u Engleskoj!

Podeli vest

Srpski trener Vladimir Ivić (41) imaće platu od tri miliona evra za dve godine u novom klubu Votfordu! Doskorašnji trener izraelskog Makabija iz Tel Aviva do početka naredne nedelje postaće menadžer engleskog drugoligaša, a prema nezvaničnim informacijama, plata će mu biti 1,5 miliona evra po sezoni

Ivić će tako biti drugi srpski stručnjak na klupi popularnih "stršljenova", nakon Slaviše Jokanovića (51), koji je ovu ekipu vodio u sezoni 2014/15. Votford je prethodnu sezonu završio na 19. mestu u Premijer ligi i ispao u Čempionšip, pa će nekadašnjem vezisti Partizana prvi cilj biti povratak u elitni rang.

Imaće i bonuse

Ekipa s "Vikaridž rouda" trebalo bi u narednih nekoliko dana da ozvaniči dolazak Ivića. Iako su ambicije kluba izuzetno visoke, talentovani srpski stručnjak neće biti među najplaćenijim menadžerima u Čempionšipu, tvrdi naš izvor.

- Ivić će potpisati ugovor na dve godine, a plata bi trebalo da iznosi 1,5 miliona evra po sezoni. Naravno, imaće i bonuse za eventualni ulazak u Premijer ligu. Iako na prvi pogled ta cifra deluje ogromno, zapravo Ivić neće biti među najplaćenijim trenerima u Čempionšipu - objašnjava naš izvor.

Foto: Reuters

Primera radi, menadžeri Marselo Bjelsa, Slaven Bilić i Skot Parker, koji su s Lidsom, Vest Bromvič Albionom i Fulamom izborili plasman u Premijer ligu, imali su platu od 3,3 miliona evra još u Čempionšipu, a tek ih čeka povišica. Tako će, prema informacijama britanskih medija, Parkerova plata skočiti čak na 5,4 miliona evra. Španski trener Kike Sančez Flores, koji je prošle sezone vodio

Votford od septembra do decembra, imao je predviđenih 2,8 miliona evra godišnje.
Ivić će postati treći srpski stručnjak u engleskom fudbalu, nakon pomenutog Slaviše Jokanovića i čuvenog Partizanovog defanzivca Ivana Golca. Jokanović je, osim Votforda, vodio i Fulam, dok je Golac krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih u dva navrata bio trener Sautemptona.

Ostvaruje snove

Ivić je nedavno rekao da mu je cilj da u budućnosti radi u nekoj od najjačih evropskih liga.

- Prevashodni cilj mi je da pokušam da se ostvarim kao trener u Evropi. S jedne strane, znam koliko ne znam i šta sve treba da savladam od trenerskog zanata. Ipak, verujem u sebe, svoje saradnike i naš rad. Spreman sam za novi iskorak - pričao je nedavno Ivić.

Poco promenio četiri trenera za sezonu

Vlasnik Votforda, Italijan Đino Poco poznat je kao funkcioner koji baš nikakvog strpljenja nema kada je u pitanju posao trenera. Votford je prošle sezone sezonu počeo na klupi sa Špancem Havijem Garsijom, koji je već u septembru dobio otkaz. Zamenio ga je Kike Sančez Flores, koji je izdržao samo do decembra. Sezonu je kraju priveo Najdžel Pirson, koji je otišao dva kola pre kraja, kada je Votford već ispao. Poslednje dve utakmice vodio je Hejden Malins, koji nije ubedio upravu da dobije šansu. Osim pomenute četvorice, Poco je u Votfordu od 2012. godine izmenjao još sedam stručnjaka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jadbgd

pre 3 godine

Vladimir Ivić je rodjen 1977 godine i ima 43 godine ,koje je napunio u maju mesecu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17