• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

19.08.2020

22:40

FIFA DONELA KONAČNU ODLUKU! Infantino može da odahne!

Fudbal

FIFA DONELA KONAČNU ODLUKU! Infantino može da odahne!

Podeli vest

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino može da ostane na funkciji dok je u Švajcarskoj pod istragom, saopštio je Etički komitet svetske kuće fudbala

Preliminarne istrage o Infantinovom ponašanju, u vezi sa tajnim sastancima sa švajcarskim generalnim tužiocem Mihaelom Lauberom i privatnim letom za poslove u Fifi sa Kariba do Ženeve, su završene.

(FOTO) AMERIČKI "VUK" PODIGAO GROBARE NA NOGE! Njegov dolazak ZA još jači Partizan! FOTKA potvrđuje sve!

U saopštenju je navedeno da je odluka doneta zbog "očiglednog nedostatka slučaja na prvi pogled u vezi sa bilo kojim navodnim kršenjem etičkog kodeksa Fife". Takođe, ističe se i da nije potrebna čak ni privremena suspenzija sa dužnosti.


Švajcarsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je slučaj protiv Infantina pre tri nedelje. Slučaj je povezan sa sastancima i dogovorima koje je Infantino imao Lauberom 2016. i 2017. godine i moguću zloupotrebu javnih funkcija. Lauber je istraživao navode o korupciji u Fifi i pokušao je da sakrije da se sastao sa Infantinom.


Lauber je ponudio ostavku, a funkciju će napustiti 31. avgusta. Infantino je negirao nepravilnosti, a istragu je nazvao apsurdnom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija