• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2020

16:20

DIRLJIVO PISMO KOJE JE RASPLAKALO MNOGE! Momak iz Srbije poslao EMOTIVNU poruku Slovencu koji se bori sa DEPRESIJOM!

Fudbal

DIRLJIVO PISMO KOJE JE RASPLAKALO MNOGE! Momak iz Srbije poslao EMOTIVNU poruku Slovencu koji se bori sa DEPRESIJOM!

Podeli vest

Slovenački fudbaler Josip Iličić nije bio ove sezone na terenu kada je bio najpotrebniji Atalanti. Iskusni vezista bori se sa depresijom, nimalo naivnim problemom, a emotivna poruka stigla mu je iz Srbije, tačnije iz Borče od Srđana Vukovića

Prenosimo u celosti izuzetno emotivnu poruku.

NAPADAČ ODLAZI IZ PARTIZANA! Ofanzivac crno-belih ide u Sloveniju!

- Zaista bi mi značilo da ovo pročitate. Mart, iznenadna smrt... Suze su na globalnom nivou, jedan ČOVEK, po prvi put se susreće sa oholom zenom - depresijom. Davide Astori - nikada više... Bolest je uzimala maha, metastazirala po mozgu Josipa Iličića. Nisam mogao da ćutim, opevao sam Astorija, a onda nesto neočekivano, nesto šokantnije i od smrti kapitena. "Hej, oduševio si me, plakao sam kao malo dete, molim te pošalji mi adresu, ne zelim da čekam ni časa, zelim da ti pošaljem dres "... Meni, običnom smrtniku. Josipe, Davide je bio ponosan gestom, to ti obećavam. Situacija se smirila, prijatelja nije zaboravio, često ga se sećao, negde duboko u grudima, taložile su se uspomene.

Foto: Reuters

Usledio je i nastavak:

- Dres je stigao, hvala Josipe, predivni čoveče, ponavljao sam te godine. Odraz dobrote, eminentna ljudskost. Danas, Josip je na korak od smrti, a na milion koraka od zivota. Ponovo ta ohola zena, samo sada jos nacifrana tamom. Čitam, suze same idu, kako se plašiš da ustanes iz kreveta, kako se svakog trenutka bojiš najveceg straha svakoga od nas, teško mi je to da čitam, ljudino. Video si svašta u Bergamu, kako prenose mrtve u kamionima, taman si zaboravio na smrt saigrača, a onda se ona pojavila svuda okolo tebe. Ti nisi to zaslužio dobri čoveče, pa znaš ko bi se meni javio odmah, ko bi odmah zatražio adresu, poslao plavo - crni dres anoninmnom momku iz Borče. Takva vrsta izumire, Josipe, i šta nama ostaje ako i ti odes. Koga ću da gledam, onako subotom dok se sunce baškari na stadionu u Bergamu, kako sa dva kratka magična stapića, čini fudbal božanstvenim. Dobri čoveče, ne mogu ni da zamislim stanje kroz koje prolaziš, ali bih voleo da ja tebi sada napišem " Čuj, daj mi adresu da ti pošaljem bilo šta, samo da te učinim srećnim "...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaista bi mi znacilo da ovo procitate. Mart, iznenadna smrt... Suze su na globalnom nivou, jedan COVEK, po prvi put se susrece sa oholom zenom - depresijom. Davide Astori - nikada vise... Bolest je uzimala maha, metastazirala po mozgu Josipa Ilicica. Nisam mogao da cutim, opevao sam Astorija, a onda nesto neocekivano, nesto sokantnije i od smrti kapitena. " Hej, odusevio si me, plakao sam kao malo dete, molim te posalji mi adresu, ne zelim da cekam ni casa, zelim da ti posaljem dres "... Meni, obicnom smrtniku. Josipe, Davide je bio ponosan gestom, to ti obecavam. Situacija se smirila, prijatelja nije zaboravio, cesto ga se secao, negde duboko u grudima, talozile su se uspomene. Dres je stigao, hvala Josipe, predivni covece, ponavljao sam te godine. Odraz dobrote, eminentna ljudskost. Danas, Josip je na korak od smrti, a na milion koraka od zivota. Ponovo ta ohola zena, samo sada jos nacifrana tamom. Citam, suze same idu, kako se plasis da ustanes iz kreveta, kako se svakog trenutka bojis najveceg straha svakoga od nas, tesko mi je to da citam, ljudino. Video si svasta u Bergamu, kako prenose mrtve u kamionima, taman si zaboravio na smrt saigraca, a onda se ona pojavila svuda okolo tebe. Ti nisi to zasluzio dobri covece, pa znas ko bi se meni javio odmah, ko bi odmah zatrazio adresu, poslao plavo - crni dres anoninmnom momku iz Borce. Takva vrsta izumire, Josipe, i sta nama ostaje ako i ti odes. Koga cu da gledam, onako subotom dok se sunce baskari na stadionu u Bergamu, kako sa 2 krakata magicna stapica, cini fudbal bozanstvenim. Dobri covece, ne mogu ni da zamislim stanje kroz koje prolazis, ali bih voleo da ja tebi sada napisem " Cuj, daj mi adresu da ti posaljem bilo sta, samo da te ucinim srecnim "... Da ustanes iz kreveta, ajde Josipe, falis mi da tvoju magiju smestim u svoje zelenilo, da uzivam. Nije do dresa, ovo sto te je srozalo, dokazalo je koliko si dobar covek. Koliko te boli smrt, bila ona smrt saigraca - ili navijaca koji je otisao negde gore, seo u nebesku lozu, nosi crno-plavi sal i ocekujete da se vratis. Molim vas, kome god, ali kome god da se dopao tekst, neka komentarise. Sto vise... Ne dam da odustanes, odrazu ljudske dobrote.

Објава коју дели s_vukovic_ (@s_vukovic_4) дана 26. Авг 2020. у 2:38 PDT

Poruka za kraj:

- Da ustaneš iz kreveta, ajde Josipe, fališ mi da tvoju magiju smestim u svoje  zelenilo, da uživam. Nije do dresa, ovo što te je srozalo, dokazalo je koliko si dobar čovek. Koliko te boli smrt, bila ona smrt saigrača - ili navijača koji je  došao negde gore, seo u nebesku lozu, nosi crno-plavi šal i očekujete da se vratiš. Molim vas, kome god, ali kome god da se dopao tekst, neka  promentariše. Što više... Ne dam da odustaneš, odrazu ljudske dobrote.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15