• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2020

19:31

NEMANJA NAS JE SVE IZNENADIO! Selektor Srbije prvi put o Matiću, nepozivanju Milivojevića i "penziji" Kolarova!

Fudbal

NEMANJA NAS JE SVE IZNENADIO! Selektor Srbije prvi put o Matiću, nepozivanju Milivojevića i "penziji" Kolarova!

Podeli vest

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković govorio je na konferenciji pred mečeve Lige nacija protiv Rusije i Turske o aktuelnim temama vezanim za selekciju "orlova"

Jedno od prvih pitanja za selektora bilo je da li se plaši eventualnog neuspeha u ova dva meča koja bi možda poljuljali atmosferu pred utakmicu sa Norveškom u baražu plej-ofa u oktobru.

MI SMO MALA ZEMLJA, MATIĆ ĆE NAM NEDOSTAJATI! Tadić pred Ligu nacija: Moramo da poštujemo odluke!

- Ovo je sport i ne plašim se. Na sastanciuma pokušavam da prensem naše ciljeve. Kroz septembrasko okupljanje priprema ekipu za meč sa Norveškom, sve ćemo učiniti da odemo na EP. Momci su profesionalci, ponašaju se korektno. Neke stvari nismo mogli da uradimo. Rusi praktično u mesec i po dana nisu pravili pauzu - rekao je Tumbaković i dodao:

Ništa nismo prepustili slučaju, jako dobo smo ih skautirali. U 26 igrača imaju 19 koji su bili na SP. Hronološki su stari i iskusni i selektor im je napravio dobru atmosferu. Ima par igrača preko 30 i možda imaju sliaznu putanju, ali to je njihov odabri. Njihova prednost jeste to što igraju i to brine kad je taj fizički i taktički momenat u pitanju, osećaj za igru...

Foto: fss

Povlačenje Nemanje Matića je bila neizostavna tema.

- Nemanja je iznenadio sve nas, pa i mene. Napravili smo dobru konekciju u ovih godinu dana. Kvalitetan je čovek, profesionalac, dugogodišnji je reprezentativac. Ovo su stvari koje su egzaktne, Rekao je da se umorio, svoju karijeru vidi u drugom pravcu. Nedostajaće reprezentaciji, puno smo očekivali od njega. Mislim da je dobro razmislio pre nego što je to saopštio. Ima svoje planove i želim mu svu sreću u klubu.

Prokomentarisao je Tumbaković i navode da će i Aleksandar Kolarov i Antonio Rukavina posle ovog kvalifikacionog ciklusa takođe završiti sa reprezentacijom.

Foto: fss

Nemojte da teramo momke u penziju kad oni to ne zaslužuju. Kolarov treba da potpiše ugovor i iz velikog ode u još veći klub. Nema tu starih i mladih igrača, samo boljih i manje boljih. Ostavio bih ja Kolarova i Rukavinu da budu još tu sa nama.

O nepozivanju Luke Milovojevića i bojazni da i on ne krene Matićevim stopama, Tumbaković je rekao:

Srbija nema pravo da se odrekne igrača. Jednostavno, ovog momenta imamo grupu fudbalera kojima moramo da damo šansu. Zato su Lukić, Maksimović, Grujić, pa i Gudelj tu.

Tumbaković je istakao da, pored Matića, u sastavu neće biti ni Miloša Veljkovića kom Verder nije dozvolio da se pojavi na okupljanju, dok će Sergej Milinković Savić i Luka Jović biti uz Orlove. Takođe, dodao je da se spisak neće korigovati.

Foto: fss

- Ovo je definitivan spisak. Nemamo prostora i bavimo se ozbiljnim poslom. Ovih 26 će pokušati da pokirju ova dva meča. Nemamo potrebu za nekim igračima. Šta će se desiti posle Rusije, zavisi i od povreda i kartona.

Na pitanje da li će Srbija možda igrati formaciju 3-5-2 s obzirom na to da u timu nema klasičnog desnog beka, selektor je rekao:

- Uvek je moguće da se pojavimo u formaciji koja za pojedine reprezentativce bude neko iznenđenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija