• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2020

12:16

PREMIJER LIGA BRUTALNA! Nema stajanja zbog korone, fudbal se igra dok u protokolu ima 14 igrača!

Fudbal

PREMIJER LIGA BRUTALNA! Nema stajanja zbog korone, fudbal se igra dok u protokolu ima 14 igrača!

Podeli vest

Premijer lige obavestila je klubove da se utakmice elitnog ranga takmičenja neće biti odlagane u slučaju da bude konstatovanih slučajeva koronavirusa u svlačionici uz poruku – igraće se čak i ako u protokolu bude samo 14 igrača. Odnosno, jedanaest startera i tri izmene

Ako neko ne bude uspeo da skupi dovoljan broj igrača, utakmica će biti registrovana rezultatom 3:0. Premijer liga tek treba da saopšti rezultate kolektivnog testiranja obavljenih tokom priprema u redovima svih 20 učesnika, mada je još od ranije poznato da je u poslednjih mesec dana pozitivnih testova bilo među 14 fudbalera iz 12 klubova.

Ovaj podatak izazvao je strah među klubovima da bi početak sezone mogao da bude pomeren ili da bi tokom godine moglo da bude određenih odlaganja, ali u sedištu Premijer lige tvrde da apsolutno nikakvih sankcija neće biti, već da će se fudbal igrati uprkos svemu.

 

OVOME NEMA KRAJA! Korona i u Liverpulu, Grujić u opasnosti!

(VIDEO) NIKADA NEMOJ DA LJUTIŠ ŠAMPIONA, DOBIĆEŠ 7 KOMADA! Liverpul gubio 0:2 pa do vrha napunio mrežu rivala!

 

U zvaničnom dopisu klubovima se savetuje da za novu sezonu registruju sve moguće snage, odnosno čak i momke iz podmlatka i rezervnog sastava koji su dosad odigrali bar minut u Premijer ligi. Jer nadalje neće biti usvajani nikakvi zahtevi i molbe da se utakmice pomeraju ili odlažu, ma koliko se Covid-19 protokoli budu kršili.

takođe ako klub bude odbio da izvrši svoje obaveze, odnosno igra utakmicu biće pokrenut postupak pred nezavisnim disciplinskim komitetom, koji će odrediti kaznu. Ona će biti drastično veća ukoliko jedan klub više puta bude kršio ovo pravilo.

Cilj je da se Premijer liga završi 23. maja, kako je bilo isplanirano po kalendaru takmičenja. Razlog je, naravno, odigravanje Evropskog prvenstva koje je pomereno sa ove na sledeću godinu. I ovim pravilom trebalo bi da se omogući igračima dovoljno vremena da se odmore i pripreme za reprezentativne obaveze. Pod uslovom, naravno, da se kontinentalno takmičenje uopšte bude igralo.

 

 

 

Bonus video

MAKEDINA LABUDOVA PESMA U ZELENOM! Zvezdaši ga čekaju, a on peva saigračima iz Panatinaikosa koliko ga grlo nosi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija