• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2020

13:47

ANDRIJA KROZ BROJKE! Živković propo!

Fudbal

ANDRIJA KROZ BROJKE! Živković propo!

Podeli vest

Srpski fudbaler Andrija Živković (24) igraće naredne dve sezone u Solunu za pet puta manju platu od one koju je imao u Benfiki! Nekadašnji prvotimac Partizana prošao je juče lekarske preglede i potpisao za PAOK do 2022, a godišnje će inkasirati samo pola miliona evra

Naš povremeni reprezentativac je prethodne četiri sezone proveo u Lisabonu, gde je finansijski ojadio portugalskog velikana. Posle neprijatnog rastanka sa crno-belima prešao je iz Humske u Benfiku kao slobodan igrač.

VREME JE ZA RASTANAK! Evo kako se Miletić oprostio od Partizana!

U periodu od 2016. do 2020. uzeo im je čak 16,8 miliona evra. Odigrao je 88 mečeva, postigao četiri gola i na terenu proveo 5.147 minuta, a svaki je klub sa "La Luža" koštao tačno 3.264 evra!

Odbijao ponude

Kada je rođeni Nišlija stigao u Benfiku, pripalo mu je pet miliona evra samo za paraf ugovora, dok je na ime plate, koja je progresivno rasla svake godine, zaradio deset miliona. Dodatnih 1,8 miliona evra dobio je zbog prevremenog prekida saradnje, pošto je ona isticala sledećeg leta, a Portugalci su na sve načine želeli što pre da se raziđu sa njim.

Foto: Starsportphoto/Ilustracija

Međutim, sada je krilni napadač pristao na znatno manja primanja u grčkom vicešampionu. Pominjalo se u prethodnom periodu da su za njega zainteresovani Everton, Sevilja, Lacio, Šahtjor, Nica i Al Ahli, na čijoj klupi sedi Vladan Milojević. Ipak, na kraju je završio na "Tumbi".

- Živković je prošao lekarske preglede i potpisao za PAOK do 2022. godine. Posle testa na koronavirus biće zvanično predstavljen i priključiće se novim saigračima. On će u Solunu imati platu od pola miliona evra, a u ugovor je stavljena i visoka otkupna klauzula - prenose grčki mediji.

Čeka ga dokazivanje

Crno-beli nisu želeli da rizikuju i da brzonogom ofanzivcu ponude dužu saradnju zato što je u prethodne dve sezone skupio samo 34 utakmice i pitanje je u kakvoj je formi.

- Ukoliko se Andrija pokaže kao pravo pojačanje, ugovor sa njim će se sigurno produžiti. On je mlad i jako brz igrač, koji lako može da bljesne. Mogao bi da bude PAOK-ov Danijel Podens. Po stilu igre podseća na Portugalca koji je nastupao za Olimpijakos, a potom je u januaru prodat Vulverhemptonu za 20 miliona evra - piše grčki portal "Sport24".

Brojke
3.264 EVRA DOBIO JE ŽIVKOVIĆ ZA SVAKI MINUT IGRE U BENFIKI
191
HILJADU EVRA PO UTAKMICI ZARADIO JE ŽIVKOVIĆ U BENFIKI
4,2
MILIONA EVRA KOŠTAO JE BENFIKU SVAKI ŽIVKOVIĆEV GOL
1,8
MILIONA EVRA DOBIO JE ŽIVKOVIĆ OD BENFIKE ZA RASKID UGOVORA

Otac Jovica mu vodi karijeru

Menadžer Andrije Živkovića je njegov otac Jovica, koji odlučuje o svemu kad je reč o karijeri srpskog fudbalera. On se svojevremeno sukobio sa rukovodstvom Partizana zbog toga što nije želeo njegov sin produži ugovor s crno-belima. Andrija je na kraju otišao kao slobodan igrač u Benfiku, a Partizan ne samo da nije dobio ni dinara obeštećenja nego je morao da plati penale od 3,1 milion evra menadžerskoj agenciji Pinija Zahavija, koja je imala ekonomska prava na deo Živkovićevog transfera.
Prošlog leta krilnom napadaču je propao i transfer u Nicu, upravo zato što je Jovica procenio da plata i bonusi koje nudi francuski klub nisu dovoljni.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija