• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2020

14:41

HRVATSKI TRENER OTKRIO! Zvao me je Partizan, ali to za mene NIJE BILA OPCIJA!

Fudbal

HRVATSKI TRENER OTKRIO! Zvao me je Partizan, ali to za mene NIJE BILA OPCIJA!

Podeli vest

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, a sada Osijeka Nenad Bjelica otkrio je da ga je želeo Partizan

U intervjuu za "Večernji list" on je, između ostalog, opisao kako je u igračkim danima prešao iz juniorskog u seniorski fudbal. Tada je spletom okolnosti zapao za oko crno-belima.

- Kako sam tada završio juniorski staž, otišao sam u vojsku. 'Skinuo' sam se nakon 11 meseci, tačno na dan kada je Osijek u Beogradu igrao utakmicu protiv Crvene zvezde. Stadion je bio pun jer nedelju dana kasnije Zvezda je igrala finale Kupa evropskih šampiona. Izgubili smo 5:1 - priča hrvatski trener i nastavlja:

Foto: reuters

 

- Poslednjih šest meseci kao junior odigrao sam sa seniorima Metalca koji je tada igrao u tadašnjoj 4. ligi i borio se za naslov prvaka. Odigrao sam samo 11 utakmica, postigao sedam golova i tada je nekoliko velikih klubova iz bivše države pokazalo interes za mene. Tada sam otišao u vojsku, bio u sportskoj četi, a verovatno su me tamo iz Partizana i zapazili. Na transfer nisam ni pomislio jer moje sve je bilo u Osijeku, porodica, prijatelji, tako da to za mene nije bila opcija - ispričao je Bjelica, koji je u karijeri igrao za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern i Admiru.

Osim Dinama i Osijeka, bio je još na klupi austrijskih Karntena, Lustenaua, VAC-a, bečke Austrije, italijanske Specije i poljskog Leha.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija