• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2020

13:39

ŠOKANTNA IZJAVA SELEKTORA! Zašto bih NAPUŠTAO KLUPU SRBIJE AKO IZGUBIMO?

Fudbal

ŠOKANTNA IZJAVA SELEKTORA! Zašto bih NAPUŠTAO KLUPU SRBIJE AKO IZGUBIMO?

Podeli vest

Selektor fudbalera Srbije, Ljubiša Tumbaković, oglasio se pred okupljanje "orlova" uoči meča sa Norveškom 8. oktobra u Oslu (20.45)

Naše fudbalere čeka meč odluke u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Srbija gostuje Norveškoj 8. oktobra, a Tumbaković je govorio o pritisku i očekivanjima.

Foto: Starsportphoto

 

Srbija nije bila učesnik EURO još od 2000. godine.

Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razmišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo - rekao je Tumbaković.

- Ovo je sport, treba u tom pravcu da razmišljamo, i mi i mediji. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi.   

Pitanje o eventualnom neuspehu se provlačilo kroz čitavu konferenciju.

- Ako izgubimo brate - izgubićemo!

Foto: Starsportphoto

 

Tumbaković kaže da je dobro skautirao Norvežane i da opasnost ne preti samo od Holanda i Edegora, nego od čitavog njihovog napada, a dodao je i da postoji veliki problem u našoj odbrani.

Maksimović nije dobio dozvolu Napolija da napusti Italiju, Veljković može da igra samo protiv Norveške, dok je Filip Kostić definitivno izgubljen za ovaj meč zbog povrede.

- Pozitivan strah mora da postoji jer te motiviše. Kao što sam rekao, ne plašim i sve ću učiniti da dođem do rezultata, a ako mi neko ne dozvoli jer je bolji - šta da radim. Ne plašimo se i imamo svoju vrednost. Temeljnije smo pripremljeni i iskusniji i probaćemo kroz motivacioni deo, strategiju i zadatke da ostvarimo cilj - poručio je selektor.

Foto: Starsportphoto

 

Selektor se osvrnuo i na svoju prethodnu izjavu da ova utakmica "nije presudna".

- Svaka utakmica ima dimenziju važnosti, posebno reprezentativna. Ovo je mnogo važna utakmica i naš pristup će biti sjajan, ali nije presudna. Nema omče oko vrate, sve ja ako… Hajde da budemo pozitivni i da definitivno budemo zajedno. Problem srpskog fudbala nije od juče. Prvo moje obraćanje kad sam postao selektor je bilo vrlo normalno i to je plod iskustva u toj komunikaciji. Ne možemo bez medija i oni ne mogu bez nas. Hajde da približimo narod reprezentaciji - rekao je selektor i dodao:

- Ako budemo ovako mislili, a nismo ni krenuli - onda će sve biti tragedija. Trebalo je tih 20 godina da radimo da bismo otišli na EP.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

OVAJ IMA NAMERU DA PUSTI DUBOKO KORENJE. MAJSTORE AKO KIKSNEMO TI SI AUT, ŠTA ĆEŠ NAM?

Latinicni Srbin

pre 3 godine

Шта је то шокантно у изјави Селектора? По тој логици, сви селектори чије репрезентације доживе пораз треба да поднесу оставку. Овде је само наслов шокантан, мада би се пре рекло, сензационалистички.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ТИ СИ ПОСТАО СЕЛЕКТОР САМО ЗАТО ШТО СИ,ПО НАЛОГУ ФСС,ОДБИО ДА ВОДИШ ЦРНУ ГОРУ ПРОТОВ ''КОСОВА''.ТО ТИ ЈЕ ЈЕДИНА КВАЛИФИКАЦИЈА,ДАКЛЕ МРШШШШШШ

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija