• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2020

09:58

NOVI ROBERT PROSINEČKI I GERET BEJL DOLAZE IZ SRBIJE! Obratite pažnju na ove klince!

Fudbal

NOVI ROBERT PROSINEČKI I GERET BEJL DOLAZE IZ SRBIJE! Obratite pažnju na ove klince!

Podeli vest

Renomirani "Gardijan" i ove godine napravio je listu 60 najboljih talenata na svetu, a na njoj su i igrači iz Srbije!

Među generacijom "2003", su dvojica tinejdžera iz naše zemlje! Srpski igrači u ovogodišnjem izboru su Mateja Bačanin iz Crvene zvezde i Luka Cvetičanin iz Voždovca!

Bačanin je ofanzivni vezni rođen 22. septembra 2003. godine i rodom je iz Smedereva, a bio je član i mlađih selekcija - U16, U17 i sada U18 tima. Posebno je zanimljivo kako ga je "Gardijan" opisao.

Foto: Starsportphoto

Mateja Bačanin

- Kada budete počeli da više čujete o ovom momku, moguće je da ćete čuti i njegov nadimak - zovu ga "Zvezdin plavi Mesi", a neki ga upoređuju i sa Robertom Prosinečkim. Dinamičan je ofanzivni vezista, koji je sa Zvezdom potpisao profesionalni ugovor sa 15 godina, uprkos interesovanju Barselone i Pari sen Žermena. U UEFA Ligi šampiona za mlade je u uzrastu do 19 godina igrao sa jedva napunjenih 16. Možda ove sezone bude debitovao za prvi tim.

Cvetičanin, sa druge strane, igra na krilu, a inače je ponikao u Partizanu. napustio je crno-bele pre oko godinu i po i prešao u prvi tim Voždovca. Do sada je upisao  čak 22 nastupa za "zmajeve", a prošao je kroz sve mlađe selekcije Srbije i sada je deo U18 selekcije.

Foto: Starsportphoto

Luka Cvetičanin

- Nije samo brzina zanimljiva kod igrača koji podseća na Ivana Perišića ili Gereta Bejla. Osim što su ga posmatrali Juventus i Benfika, on je tehnički jako dobar, igra sa obe noge i vrlo je dobar na centaršutu. 

Na ovom spisku, iz regiona se nalaze i trojica fudbalera iz Hrvatske, jedan Slovenac i jedan Rumun.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija