• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2020

18:00

NAKLON DO PODA! Radomir Antić mi je dao šansu da se bavim fudbalom!

Fudbal

NAKLON DO PODA! Radomir Antić mi je dao šansu da se bavim fudbalom!

Podeli vest

Krenulo je i bolje nego što je iko očekivao. Reding ima 4/4, a Veljko Paunović je trener meseca u Čempionšipu, što je nateralo novinare "Skajsporta" da urade opširan intervju sa srpskim stručnjakom

Trener meseca u Čempionšipu je sin legendarnog Blagoja Paunovića. Nekada vrhunskog fudbalera i trenera.

- Moj otac je bio veliki igrač. Nažalost on nije video moje uspehe, ali on je definitivno moj najveći i večiti uzor -  započeo je razgovor Paunović i dodao.

 

 

- Od njega sam mnogo naučio. Usadio mi je mnoge stvari važne za život ne samo za fudbal. Naučio me je odnosu sa ljudima i poštovanju! On je imao sve te vrednosti i uticao je na mnoge ljude.

Foto: Starsportphoto

 

Tokom karijere branio je boje mnogih timova, ali najjači trag ostavio je u Atletiko Madridu gde ga je doveo veliki srpski trener Radomir Antić.

- Antić mi je dao šasu da imam karijeru u prelepom sportu kao igrač. On me pogurao da dosegnem profesionalni nivo u sportu - u Madridu svlačionicu i teren delio je sa Dijegom Simeoneom koji je izrastao u jednog od najboljih trenera današnjice. 

- Simeone mi je mnogo pomogao i uticao na moj život. Impresioniran sam njegovom strašću tokom meča. U njegovoj poslednjoj sezoni u Atletiku delili smo i sobu, a on se već tada pripremao da bude trener. I ja sam bio zainteresovan za to, ali sam imao tek 27 godina. On je tada imao 35 i već se ozbiljno pripremao. Sreli smo se pre par godina na nekoj proslavi u Madridu pa me zvao na jedan trening. Gledao sam mnogo vežbi koje im je zadavao i tada mi je rekao "Pauno, sve počinje i završava se sa igračima". 

- Sve je u tome koliko utičeš na svoje igrače. Iskreno mislim da je to najbolji savet koji sam dobio.

Foto: Starsportphoto

 

Trenersku karijeru počeo je da gradi u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, a sve je krunisao pobedom na Svetskom prvenstvu za igrača do 20 godina 2015. 

- Ceo proces smo počeli 2012. i završili te 2015. jako mi je drago zbog toga što smo postigli, a ja se uvek trudim da edukujem i utičem na svoje igrače u najboljem mogućem svetlu.

Foto: Starsportphoto

 

Zajedništvo je tada vladalo među igračima, a kao i za njegovog oca i njemu je bilo bitno da od igrača napravi dobre ljude.

- To je jedan od najvažnijih segmenata mog rada i moje filozofije, po tome merim svoja dostignuća. 

 

 

Put ga je posle tog uspeha vodio na razne kontinente, a najduže se zadržao u Čikagu. Ipak, i pored velikog iskustva Čempionšip je nešto potpuno drugačije kako i sam Paunović ističe.  

- Fudbal je u svakoj državi drugačiji. Pored toga fudbal je i u ligama različit. Nisu samo tehničke stvari različite. Primera radi u MLS-u nemate ispadanje pa je mnogo teže motivisati igrače da se trude. Iskustvo iz MLS lige mnogo znači, ali je Čempionšip potpuno drugačija priča.

- Nezgodno je bilo igrati širom kontinenta. Imali smo situaciju da igramo u Čikagu na nula stepeni, a tri dana kasnije igramo na Floridi gde je 30 stepeni. Za tri dana igramo na 2.000 metara nadmorske visine u Koloradu, a onda smo ponovo u Čikagu. To je dragoceno iskustvo za trenra i mnogo sam naučio zbog toga. 

Što se tiče filozofije fudbala da li se nešto promenilo?

- Mislim da se moja trenerska filozofija nije mnogo promenila već da sam evoluirao i mnogo novog naučio. Imam mnogo više iskustva nego što sam imao pre osam godina kada sam krenuo. 

Paunović je poznat kao neko ko kroz čitavu karijeru uči, a naročito od svojih igrača. Kako kaže i od jednog Švajnštajgera, ali i od omladinaca iz Redinga. 

- Bila je čast raditi sa Švajnštajgerom i trenirati ga. On je bio apsolutni lider tima i mogao sam da naučim mnogo od njega, ali učim i od mladih fudbalera iz Redingove akademije. Trenerski posao je dvesmerna saradnja i komunikacija. Dok učiš igrače i pričaš sa njima, mnogo možeš i da naučiš. Svaki od njih je poseban. 

Foto: USA Today

 

Tokom karijere delio je svlačionicu sa mnogim zvezdama svetskog fudbala, ali Paunović je istakao Fernanda Toresa sa kojim je i dan danas u kontaktu.  

- Uživao sam u igranju sa svim saigračima. Imao sam jako blizak odnos sa Fernandom Toresom. On je tek počinjao kada sam ja bio tamo. U njemu sam video mnogo bolju verziju mene. Još uvek smo u kontaktu. Zvao me je pre par nedelja kada sam dobio posao u Redingu da mi čestita i da neka uputstva. 

Zanimalo je engleske novinare koja uputstva je dobio od Toresa?

- Rekao mi je budi jako pažljiv sa medijima! Šalim se naravno. Rekao mi je da budem svoj i da je to najvažnija stvar! - zaključio je Veljko Paunović.

 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija