• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2020

20:38

(VIDEO) SRBI SU GA NALJUTILI, HET-TRIK HALANDA! Roviti Kramarić OPASNO PRETI Zvezdi, Bosna iznenadila Holandiju

Fudbal

(VIDEO) SRBI SU GA NALJUTILI, HET-TRIK HALANDA! Roviti Kramarić OPASNO PRETI Zvezdi, Bosna iznenadila Holandiju

Podeli vest

Nastavljena je Liga nacija posle baraž mečeva za odlazak na Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina odolela Holanđanima 0:0, Englezi okrenuli Belgijance 2:1, Erling Haland postigao tri gola u trijumfu nad Rumunijom 4:0

Bosna i Hercegovina je na svom terenu dočekala Holandiju. Poljuljani Zmajevi posle šokantnog poraza na penale od Severne Irske pružili su dobar otpor Holanđanima u prvom poluvremenu.

Nije Bajević izveo ni blizu najjači tim, ali uprkos tome mreže su na Bilinom Polju mirovale - 0:0. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Foto: Reuters

Belgija je otišla u kolevku fudbala da odmeri snage sa Engleskom i nije se lepo provela pošto je poražena 2:1.

Geret Sautgejt imao je određenih problema zbog korona virusa pošto su Sančo, Abraham i Čilvel izbačeni iz tima za ovo okupljanje jer su prekršili pravila izolacije. Sa druge strane Martinez nije mogao da računa samo na Azara. 

Poveli su Belgijanci sa bele tačke golom Romelua Lukakua. Snažni napadač je i iznudio faul, pošto ga je Erik Dajer srušio u šesnaestercu. 

Uspeli su Englezi da poravnaju rezultat pet minuta pre odlaska na odmor takođe iz penala. Henderson je prilikom kornera srušen u kaznenom prostoru, a Rašford je bio siguran. 

 

Foto: Reuters

 

Nije se dugo čekalo na gol u drugom poluvremenu. Mjeson Maunt je pravom "lepoticom" okrenuo rezultat u korist Engleske.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Šveđani su digli prašinu pred meč sa Hrvatima na Maksimiru pošto su se žalili na stadion. Dalo je to izabranicima Zlatka Dalića dodatni motiv pred meč koji može da odluči ko će ostati u eliti Lige nacija pošto su slavili sa 2:1.

U većem delu prvog poluvremena na terenu je bila samo jedna ekipa - Hrvatska. Pretili su Šveđani uglavnom iz kontre. 

Povela je Hrvatska golom Nikole Vlašića. Perišić je sjajno probio po levoj strani, pustio je loptu do Brekala, a ovaj povratnom loptom Vlašića poslužio kao na tacni. 

 

Foto: Reuters

Uspeli su Šveđani u drugom poluvremenu da izjednače preko Markusa Berga, ali Andrej Kramarić nije dozvolio iznenađenje! Napadač Hofenhajma nastavlja da rešeta i tako sve više preti Crvenoj zvezdi pred duel u Ligi Evrope. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bugarska je gostovala na severu Evrope Finskoj i nastavila crni niz pošto su lagano poraženi sa 2:0.

Tokom prvih 45 minuta nije bilo uzbuđenja, a najbolju priliku imao je Kiril Despodov koji je posle sjajnog pasa izašao lice u lice sa golmanom, ali je Hradecki sjajno reagovao.

U drugom poluvremenu razigrao se domaćin i već posle 10 minuta poveo sa 1:0. Otvorili su se Bugari, što je otvorilo prostor Finskoj koja je ubrzo duplirala svoju prednost. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Foto: Reuters

 

U duelu eliminisanih iz baraža za Evropsko prvenstvo, Norvežani su dočekali Rumuniju u Oslu. Utisak je da se ekipa Larsa Lagerbeka brže oporavila od poraza protiv Srbije i već posle prvog poluvremena rešili pitanje pobednika 2:0, a do kraja samo duplirala svoju prednost!

Ono što je bilo strah celu srpsku javnost tandem Sorlot-Haland proradio je danas i kaznio svaku šansu koju su im Rumuni pružili.  U 13. minutu sevnula je kontra, Odegard je pružio loptu Halandu, a mladi napadač lako je postigao pogodak. 

Kod drugog gola bek Birger Meling dobro je prošao po levoj strani, poslao loptu na drugoj strani, a Sorlot je samo prosledio loptu u mrežu za 2:0.

Foto: Tanjug

U drugom poluvremenu Norvežani su brzo postigli i treći gol, a ponovo je ista kombinacija bila delotvorna. Odegard je ponovo lepo dodao Halandu, a ovaj podigaro prednost svoje ekipe na 3:0.

Upisao je Haland i het-trik do kraja meča i to na asistenciju Aleksandera Serlota. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija