• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2020

15:15

(VIDEO) PLANETA BRUJI O SRBINU! On je najstariji fudbaler na svetu!

Fudbal

(VIDEO) PLANETA BRUJI O SRBINU! On je najstariji fudbaler na svetu!

Podeli vest

Dragiša Kosnić ima 67 godina, igra za Proleter iz Međe, pa je postao svetska senzacija

Proleter iz Međe se takmiči u šestom rangu srpskog fudbala, a Dragiša i dalje aktivno igra i svake godine prolazi rigorozne medicinske testove i upisan je u registar profesionalnih fudbalera. Nema sumn je da je najstariji igrač koji se aktivno bavi fudbalom.

Tokom karijere je igrao za Borovo, Radnički iz Zrenjanina, kao i Proleter iz Zrenjanina, a trenutno je u Proleteru iz Međe u malom mestu blizu rumunske granice.

Popularni "Kole" rođen je 1954. godine u Međi, trenutno živi od minimalca koji ima kao penzioner od 130 evra, a dodatnu zaradu ima od koza i ovaca koje čuva u svom domaćinstvu, koje redovno muze i koje mu donose zdravu ishranu i određeni dodatni novac. Prvu licencu dobio je još 1968. godine.

- Koliko znam, nema licenciranih igrača koji su mojih godina, voleo bih da ih našem da odigram utakmicu protiv njih - rekao je za AFP Dragiša. novinarima koji su radili prilog o njemu.

 

- Više se oslanjam na čitanje igre, tako da znam kada treba da počnem da trčim i sprintam. Ali dva dana posle igre imam ukočenost i šepam, ali se kupam u vrućim kupkama i dva dana kasnije sam ponovo spreman da igram.

Mogao je Dragiša da zaigra i za Hajduk iz Splita, ali je vrlo brzo pošto je stigla ponuda nažalost polomio nogu pa od transfera nije bilo ništa. Tada su procenili da će morati da okači kopačke o klin u 25. godini, a on igra dan danas. Otkrio je i tajnu, a to je ishrana.

- Nikad nisam izbacivao mleko i pijem najmanje litar dnevno. Takođe jedem hleb i med i puno voća. Jedem jaja, ali ne previše. Kada imam mesa, jedem ga, a kada nema, jedem ovo što sam naveo -  otkrio je Dragiša.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija