• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2020

13:21

(FOTO/VIDEO) KLASIČNI OSTVLJANI! Igrači za PRLJAVE POSLOVE, Endi Robertson DIRIGENT skromnih Škota!

Fudbal

(FOTO/VIDEO) KLASIČNI OSTVLJANI! Igrači za PRLJAVE POSLOVE, Endi Robertson DIRIGENT skromnih Škota!

Podeli vest

Ostalo je tačno sedam dana od odlučujućeg susreta Srbije i Škotske (12. novembar, 20.45) u okviru baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Škoti su objavili spisak, a neki od njihovih medija objasnili su kako bi njihova reprezentacija trebalo da izgleda u Beogradu

U odnosu na utakmice u prethodnom reprezentativnom bloku, selektor Škota, Stiv Klark, sada će na raspolaganju imati Krejga Gordona, golmana Hartsa. Pored njega tu je Dejvid Maršal, koji sigurnio ostaje prvi izbor među stativama. Kao treći golman pozvan je Rendžersov Dđo Meklafin. Jak golmanski trio stiže u Beograd. 

Selektor Klark poznat je kao ljubitelj formacije 3-5-2, koja više liči da Škoti igraju sa petoricom nazad za očekivati je to i protiv naše reprezentacije. Škoti podsećaju da je naša reprezentacija opasna i da će bekovi morati više vremena da provedu u defanzivnim zadatcima. Levi bek sigurno će biti Endi Robertson, kapiten Škotske i jedan od najboljih igrača na svetu na toj poziciji. Sa druge strane prostor pored desne aut-linije pokrivaće Stefen O'Doneli iz Motervela. O'Doneli je šansu prigrabio pošto je prvi izbor na toj poziciji Liam Palmer bio povređen pa ga nije bilo na reprezentativnim okupljanjima. 

Foto: Tanjug/AP

U formaciji sa tri štopera Skot Mektominej biće vraćen iz veznog reda među centralne defanzivce. Tamo će mu društvo praviti Skot MekKena iz Notkingem Foresta. Za MekKenu Škoti kažu da je sjajno čuvao Aleksandra Mitrovića dok je još igrao u Čepionšipu.

Treći štoper biće Kiran Tirni. Arsenalov fudbaler i u klubu popunjava to mesto, tako da ta odluka ne čudi. Pored njih slektor Klark ima na raspolaganju Lijama Kupera, Endija Kosidina i Grega Tejlora na klupi. 

Foto: Tanjug/AP

Škoti ističu da je Džon MekGin siguran u startnoj postavi posle sjajnih igara u Aston Vili. Najneizvesnije je ko će mu praviti društvo u srcu veznog reda. Ako se Mektominej povuče na štopera, to ostavlja prostora a Stjuarta Armstronga, ali se veznjak Sautemtona tek oporavio od koronavirusa i pitanje je u kakvomće stanju biti pred finale baraža.

Tu je i Rajan Džek iz Rendžersa, kao i Seltikov Kalum MekGregor. Heroj Keni MekLin iz penal serije sa Izraelom je najeralnija opcija. Škoti ističu da će to ko bude igrao u Beogradu u veznom redu odrediti na koji način oni žele da igraju. 

Foto: Tanjug/AP

U napadu šktoski mediji najviše šansi daju Rajanu Kristiju, jer kako navode njegovo pozicioniranje u međuprostoru moglo bi da pomogne njihovoj reprezentaciji. Pored njega tu je i Rajan Frejzer iz Njukasla, ali i Lindon Dijks koji će gotovo sigurno biti starter na "Marakani". Tu su još Livingston iz KPR-a, kao i Oli MekBarni iz Šefild junajteda koji igra sve bolje. 

Foto: Tanjug/AP

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija