• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2020

17:51

(VIDEO) BAJERN IZGUBIO PRVO MESTO! Bundesliga ima novog lidera

Fudbal

(VIDEO) BAJERN IZGUBIO PRVO MESTO! Bundesliga ima novog lidera

Podeli vest

Fudbaleri Lajpciga pobedili su danas na svom terenu Frajburg sa 3:0, u utakmici sedmog kola Bundeslige i preuzeli prvo mesto na tabeli

Lajpcig je poveo u 26. minutu kada je strelac bio Ibraima Konate, a drugi gol postigao je Marsel Zabicer u 70. minutu iz penala. Konačan rezultat postavio je Anhelinjo pogotkom u 89. minutu.

Lajpcig ima pet pobeda i prvi je na tabeli sa 16 bodova, bodom više ali i utakmicom više od Bajerna, koji večeras u Dortmundu igra derbi protiv Borusije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Frajburg je nastavio niz bez pobede i 14. je na tabeli sa šest bodova.

Union Berlin je kao domaćin pobedio Armeniju iz Bilefelda sa 5:0 i popeo se na četvrto mesto na tabeli.

Golove su postigli Keita Endo u trećem minutu, Robert Andric u 13. minutu, Šeraldo Beker u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, Maks Kruze u 52. minutu iz penala i Sedrik Tojhert u 89. minutu.

Union ima 12 bodova i četvrti je na tabeli, a Arminija, koja je pretrpela peti poraz, zauzima 15. mesto na tabeli sa četiri boda.

Fudbaleri Majnca odigrali su nerešeno 2:2 na svom terenu sa Šalkeom.

Majnc je poveo u šestom minutu golom Danijela Brosinskog iz penala, a izjednačio je Mark Ut u 36. Domaći su ponovo poveli golom Žana-Filipea Matete u drugom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena iz penala, a u 50. minutu zbog ofsajda poništen je gol Šalkea koji je postigao Ozan Kabak.

Bod Šalkeu obezbedio je Džeri Sent Žust autogolom u 82. minutu.

Obe ekipe su i dalje bez pobede u Bundesligi, Šalke je pretposlednji, 17. na tabeli sa tri boda, dok je Majnc poslednji sa jednim bodom. 

U ostalim utakmicama fudbaleri Herte pobedili su na gostovanju Augsburg sa 3:0, a Štutgart i Ajntraht iz Frankfurta odigrali su nerešeno 2:2.

Bundesliga, 7. kolo

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)
Bitenkur 90+2p – Mojsander 72ag

Subota

Augsburg – Herta 0:3 (0:1)
Kunja 42 (p), Lukebakio 52, Pjontek 85

Lajpcig – Frajburg 3:0 (1:0)
Konate 26, Sabicer 70 (p), Anhelinjo 89

Štutgart – Ajntraht Frankfurt 2:2 (2:0)
Gonsales 17 (p), Kastro 37 – Silva 61, Ejbraham 75

Union Berlin – Arminija 5:0 (3:0)
Endo 3, Andrih 13, Beker 45+2, Kruse 52 (p), Tejhert 87

Majnc – Šalke 2:2 (2:1)
Grosinski 6 (p), Mateta 45+2 (p) – Ut 36, Žuste 82 (ag)

Borusija Dortmund – Bajern Minhen (18.30)

Nedelja

Volfsburg – Hofenhajm (15.30)

Bajer Leverkuzen – Borusija Menhengladbah (18)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija