• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2020

11:49

"ORLOVI" PROTIV ŠKOTA DIŽU SEBI CENU! Sledi "EKSPLOZIJA" ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo!

Fudbal

"ORLOVI" PROTIV ŠKOTA DIŽU SEBI CENU! Sledi "EKSPLOZIJA" ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Menadžer Ranko Stojić kaže da bi plasmanom na EP mlađi reprezentativci mogli da podignu svoju vrednost na tržištu za 20 do 30 odsto * Igrači iz naše lige mogli bi da udvostruče vrednost, dodaje Stojić

Srpskim reprezentativcima koji igraju u inostranstvu cena bi mogla da skoči za 20 do 30 odsto ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo, kaže za Informer menadžer Ranko Stojić! Što se tiče fudbalera koji igraju u domaćoj ligi, njima bi učešće na šampionatu Starog kontinenta moglo čak i da udvostruči vrednost na svetskom tržištu.

Odlučujući meč za plasman na EP "orlovi" će odigrati u četvrtak na "Marakani" od 20.45 protiv selekcije Škotske. Biće to prilika da se najbolji fudbaleri naše zemlje posle tačno 20 godina plasiraju na prvenstvo Evrope, ali i da pojedini igrači vežu učešće na dva velika takmičenja, posle nastupa na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Upravo je kretanje cena srpskih igrača pre i posle plasmana na Mundijal najbolji pokazatelj koliko se učešće na najvećim turnirima odražava na vrednost fudbalera (vidite okvir).

Foto: Tanjug

 
Dobra prilika

Mlađi igrači bi nastupom na Evropskom prvenstvu mogli da poprave svoje pregovaračke pozicije
Zoran Stojadinović, fudbalski menadžer

Direktni prihodi

Menadžer i bivši golman Ranko Stojić nema dilemu da je srpski tim favorit protiv Škota.

- Imamo veoma lepu šansu, kakvu smo dugo čekali, i baš zato bi trebalo da uradimo sve da je iskoristimo. Verujem da smo kvalitetniji od Škotske i da ćemo pobediti. Plasman na Evropsko prvenstvo znači mnogo za imidž igrača, reprezentacije, celokupnog srpskog fudbala, pa i klupskog. Zatim, donosi direktne prihode Fudbalskom savezu Srbije, ali i indirektno kroz poboljšanje ugovora sa sponzorima. I, na prvom mestu su igrači, koji imaju želju da se takmiče na završnom turniru jer je to stvar prestiža, ali i njihova vrednost raste - kaže Stojić.
 

Foto: Informer

 

Dugogodišnji fudbalski agent objašnjava da neće svakom igraču jednako skočiti cena ako reprezentacija izbori učešće na EP.

- Podelio bih igrače u tri grupe. Najstarijima, za koje je pitanje hoće li uopšte više imati transfera, verovatno cena neće porasti. Isto mislim i za Sergeja Milinković-Savića ili Mitrovića, o kojima se sve zna i imaju izgrađenu cenu. Zatim imamo grupu momaka poput Predraga Rajkovića, Milenkovića, Lukića, Maksimovića, koje klubovi uveliko prate i već se pričalo o njihovom kvalitetu, ali bi mogli da podignu vrednost na tržištu za 20 do 30 odsto. Ako na EP odu neki momci iz domaće lige, bar njih četiri ili pet, njima cena može da skoči i 100 posto. Setite se kako je Radonjiću "eksplodirala" cena zato što je otišao na Mundijal u Rusiju i tamo odigrao dva puta po deset minuta - ističe Stojić.

Stojadinović oprezniji

Dugogodišnji menadžer i bivši sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović nešto je oprezniji u procenama.

- Pre svega, treba da se dogodi nekakvo svetsko čudo, izuzetno loš dan našim momcima, pa da ne odemo na EP. Prejaki smo za Škote. Međutim, za većinu momaka to će biti stvar prestiža, želja da obogate karijere učešćem na EP. Tadić, Kolarov i Milivojević su bliži kraju karijere nego novim transferima. O Sergeju, Mitroviću, Kostiću i Joviću se toliko već zna da plasman na EP nikako neće uticati na njihovu potražnju ili cenu. Mlađi igrači će moći da poprave pregovaračku poziciju - smatra Stojadinović.

Foto: fss.rs

Tekst potpisa

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija