• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V. Tomković

11.11.2020

09:24

ZA SRPSKU TROBOJKU I BOŽE PRAVDE! Jugović za Informer poručuje: Najbolji smo kad se igra na sve ili ništa!

Fudbal

ZA SRPSKU TROBOJKU I BOŽE PRAVDE! Jugović za Informer poručuje: Najbolji smo kad se igra na sve ili ništa!

Podeli vest

Vladimir Jugović i Predrag Mijatović poručuju da bi fudbaleri Srbije sutra protiv Škotske trebalo da ponove igru iz Norveške, kad su slavili 2:1, i da im u tom slučaju plasman na Evropsko prvenstvo neće izmaći

Pobedićemo Škotsku sutra na "Marakani" (20.45, Nova S) i plasirati se na Evropsko prvenstvo, jer smo uvek bili najbolji kad je najteže, poručuju bivši reprezentativci naše zemlje Vladimir Jugović i Predrag Mijatović!

Pokazali da mogu

Utakmica protiv Norveške je najbolja partija Srbije u poslednjih deset godina, možda i duže
Predrag Mijatović, legendarni fudbaler


Njih dvojica bili su lideri poslednje generacije naših fudbalera koja je igrala na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji. Legende našeg svetskog fudbala i bivši klupski prvaci Evrope za Informer kažu da bi naši igrači protiv Škota trebalo samo da ponove igru iz Norveške, kad su slavili 2:1, i da im u tom slučaju plasman na EP neće izmaći.

Bez eksperimenata

Jugović veruje da "orlovi" neće ispustiti istorijsku šansu da se posle dve decenije nađu na kontinentalnom šampionatu.

- Videlo se u polufinalu baraža u Norveškoj, a i mnogo puta ranije, da mi najbolje igramo kad je stani-pani. Kad smo pribijeni uza zid, kad više nema onog našeg čuvenog eksperimentisanja i kad nikakvi uticaji, kojih je uvek bilo oko reprezentacije i sastava tima, ne mogu da dođu do izražaja. Onda kad moramo da izađemo na teren samo s najboljima, da odigramo kako najbolje znamo, e tad zaista budemo pravi - kaže Jugović.

Foto: Starsportphoto©

Vladimir Jugović



Nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde izuzetno se dopala igra Srbije upravo u susretu sa Norveškom, koja je savladana posle produžetaka 2:1.

- Sve su nas iznenadili partijom u Norveškoj. Tumbaković je napravio nešto drugačije u odnosu na sve što smo do sada gledali u reprezentaciji. Taktički je bilo odlično i isto onako kako danas igraju najbolje evropske reprezentacije i klubovi. Da smo u kvalifikacijama sve utakmice odigrali kao onu u Oslu, danas ne bismo bili u ovakvoj poziciji i ne bismo kroz baraž hvatali poslednji voz za EP - dodaje Jugović.


Za srpsku trobojku i "Bože pravde"

 

Jugović veruje da će izabranicima Ljubiše Tumbakovića biti motiv i taj što bi mogli da postanu prva ekipa koja je pod srpskom zastavom nastupila na prvenstvu Evrope.
- Sa ove distance mi izgleda neverovatno da je moja generacija poslednja igrala na Evropskom prvenstvu. Prošlo je 20 godina, biće 21 sledećeg leta kad se bude igrao završni turnir i verujem da je došlo vreme da se naša reprezentacija opet plasira na EP. Bio bi to prvi put da se vijori srpska zastava, da momci igraju u dresovima sa srpskim grbom i da se na EP intonira "Bože pravde". Momci bi tako ušli u istoriju i verujem da im je to jak motiv - dodaje Jugović.

S njim je saglasan i Predrag Mijatović, jedan od kapitena reprezentacije Jugoslavije na EP 2000.

- Reprezentativci bi trebalo da zaborave na sve priče o tome ko je favorit, ko je u formi, ko nije i slično zarad sopstvenog mira i dobrog ambijenta. Potrebno je da odigraju kao protiv Norveške, jer tvrdim da je to najbolja partija Srbije u poslednjih deset godina, ako ne i duže. Nije bilo oscilacija, već su momci 120 minuta bili na vrhunskom nivou. Dakle, ne treba da izmišljamo nikakvu toplu vodu, ništa novo, već samo da momci ponove ono što su već pokazali da mogu i znaju. A upravo je taj meč, koji je takođe bio "biti ili ne biti", potvrda da smo najbolji kad je najteže i kad nema nazad - objašnjava Mijatović.

Potrebna je sreća

Ukoliko Škotska sutra kapitulira u Beogradu, "orlovi" će leta sledeće godine (11. jun - 11. jul) igrati u Grupi D Evropskog prvenstva sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Foto: fss.rs

 



- Sam odlazak na Evropsko ili Svetsko prvenstvo je veliki uspeh. Nismo mi imali neke velike rezultate i sticali takvo iskustvo koje bi nam nametalo obavezu da moramo da stignemo daleko na samom turniru. Sve se može, naravno, ali korak po korak. Najbolji primer je Hrvatska, koja je na Mundijalu u Rusiji stigla do finala, iako je tamo niko nije očekivao. Uz dobru atmosferu, dobre igrače kakve imamo i dobro vođenje tima, ali i uz dozu sreće kakvu su imali Hrvati u produžecima i penalima, može se do dobrog rezultata. Ipak, prvi je cilj plasirati se, i nadam se da će Tumbini momci iskoristiti ovu šansu - naglašava Mijatović.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija