• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2020

07:36

(VIDEO) ŠKOTSKI RATNIK U BEOGRADU! Robertson je igrao na "Marakani" i nije se sjajno proveo! Klopov VOJNIK traži osvetu!

Fudbal

(VIDEO) ŠKOTSKI RATNIK U BEOGRADU! Robertson je igrao na "Marakani" i nije se sjajno proveo! Klopov VOJNIK traži osvetu!

Podeli vest

Srbija večeras od 20.45 dočekuje Škotsku u odlučujućem meču za odlazak na Evropsko prvenstvo. Tokom nedelje posvetili smo pažnju celokupnoj reprezentaciji, a sada je na red došao apsolutni lider tima Endi Robertson, čovek u koga Klop ima bezgranično poverenje

Ako za nekoga važi ona čuvena floskula o nacijama "on je tipičan Škot", onda je to definitivno Endri Robertson, ali ne samo fizički, već i karakterno! Hrabrost, požrtvovanje i srce na teren, to opisuje popularnog Roba. Pa ne stiže se tako lako do zvezda i srca Jirgena Klopa, a Robertson zna način!

- Zaista ga obožavam! On je ljudina! Sa njim je lako i lepo raditi, ozbiljno dobar lik i igrač! 

Foto: Starsportphoto

Robertson je rođen u Glazgovu, a karijeru je počeo u Seltiku. Ipak, kao "netalentovan" napustio je Seltik Park i otišao u Kvins Park. Klub koji se takmiči u drugoj ligi Škotske. Za prvi tim debitovao je 2012. iako je imao svega 18 godina.

Posle samo godinu dana prelazi u Dandi junajted gde se takođe zadržao svega jednu sezonu. Usledio je prelazak u Hal siti sa kojim je izborio Premijer ligu. Nisu "tigrovi" uspeli da opstanu, ali je Robertson zapao za oko čelnicima Liverpula koji su za njega dali „samo“ 9.000.000 evra. Trenutna vrednost mu je preko 75.000.000 evra.

- Tada kada smo ga kupili, nisam siguran da bi dao 30.000.000 evra na njega, ali sam siguran da je vredeo i tada toliko - rekao je Klop jednom prilikom!

Foto: Tanjug/AP

Nije dugo trebalo Robu da se nametne Jirgenu Klopu, a tri godine je nezamenljiv na levom boku i čini fantastičan tandem sa Sadio Maneom. Ove sezone počeo je svaku utakmicu za Liverpul, svaki minut u dosadašnjem delu sezonue proveo je na terenu (izuzev poslednjih 25 protiv Atalante u Bergamu).

Kod Jurgena Klopa teško se stiče „nedodirljivost“, a kada neko to tako brzo uspe, onda je to srodna duša „čudnom“ Nemcu! Robertsonu nije trebalo dugo, ali razlog što se nalazi „ispod radara“ je što oko sebe ima superzvezde svetskog fudbala!

Foto: Reuters

Robertson već dve godine igra bez prirodne zamene, uletao je na njegovo mesto Alberto Moreno, pa i Džejms Milner koji igra sve u Liverpulu, ali Robo, kada je makar 50 odsto spreman počinje utakmie. Takav ratnik, sa takvom radnom etikom, hrabrošću i srčanošću može da iznedri samo taj škotski temperament.

- Imao sam sa njim jedan razgovor za vreme utakmice u Amsterdamu, vikao sam na njega kao "đavo", a Robo nije lik niji će se dugo uzdržavati da ne odgovori! - rekao je Robertsonov trener Jirgen Klop. 

To što Robertson igra u Liverpulu neće biti pandan onoga što je u reprezentaciji Škotske. Jednostavno, „redsi“ su ultraofanzivna ekipa, dok će tim Stiva Klarka biće više orijentisan na odbranu, pa će Robertson biti mnogo više defanzivno orijentisan nego inače.

Neće to biti problem stamenom Škotu, pošto i u Liverpulu, ali i u reprezentaciji više golova pada sa suprotne strane nego sa njegove. Ofanzivno je veoma opasan igrač, ne libi se da izleti duboko u protivničko polje, a više od 50 odsto napada Škota ide preko njegove strane.

Darko Lazović dokazao se već u nekoliko navrata u kakvog je „gladijatora“ izrastao u Italiji, ali Robertson će, ruku na srce, biti jedan od najtežih rivala. Teško će u napadu moći nekadašnji igrač Crvene zvezda da učini nešto, a uz aut-liniju moraže da ostavi poslednji atom snage kako bi parirao neumornom Robertsonu.

Endi Robertson je jedini igrač iz ove reprezentacije koji je imao priliku da igra na „Marakani“ do sada, kada je sa Liverpulom pre dve godine gostovao Crvenoj zvezdi. Nije se sjajno proveo, a taj 6.11. ostao je upamćen kao „Pavkovdan“, ostaje nam nada da će Robo i ovoga puta tužan napustiti najveći srpski stadion i da će u nekom drugom navratu slaviti odlazak na Evropsko prvenstvo, ali daleko od Beograda!

Foto: Starsportphoto

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija