• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N. - V. T.

15.11.2020

07:35

ČISTKA! KOKEZA ODLAZI, I TUMBAKOVIĆ ĆE S NJIM! Posle DEBAKLA slede velike promene u FSS!

Fudbal

ČISTKA! KOKEZA ODLAZI, I TUMBAKOVIĆ ĆE S NJIM! Posle DEBAKLA slede velike promene u FSS!

Podeli vest

Predsednik FSS Slaviša Kokeza napustiće funkciju najverovatnije već sledećeg meseca zbog poraza od Škotske u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo * Ista sudbina čeka i selektora Ljubišu Tumbakovića

Fudbaleri Škotske sprečili su našu reprezentaciju da zaigra na Evropskom prvenstvu, a najveću cenu za tu istorijsku blamažu platiće predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i selektor Ljubiša Tumbaković!

Njih dvojica napustiće funkcije najkasnije sledećeg meseca, saznaje Informer! Kokeza je već neko vreme u nemilosti navijača, a nakon debakla u meču sa Škotskom i neodlaska na Evropsko prvenstvo jasno je da su mu dani odbrojani.

Foto: Starsportphoto

 

Sedeo i ćutao

Prema rečima našeg izvora bliskom prvom čoveku saveza, onog trenutka kad je Aleksandar Mitrović promašio penal i ostavio Srbiju bez plasmana na EP Kokeza je znao da je to i njegov kraj kao predsednika FSS. Podrazumeva se da zajedno sa njim ide i selektor Ljubiša Tumbaković.

- Već neko vreme Kokeza je bio svestan činjenice da mu pozicija poljuljana i da ga na čelu FSS mogu zadržati samo dobri rezultati reprezentacije. Onog momenta kad smo prokockali priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, znao je da je to i njegov kraj. Sedeo je u loži stadiona još pola sata, zurio u jednu tačku i ćutao. Ni reč nije rekao, nije se pomerio. Zapravo, većina ljudi je samo ćutala. Atmosfera je bila kao da je neko umro, a ni dan kasnije nije bila mnogo bolja. Što se tiče Tumbakovića, on će verovatno sedeti na klupi na sutrašnjoj utakmici sa Mađarskom u Budimpešti i duelu sa Rusijom u Beogradu 18. novembra, a zatim će otići - kaže naš odlično obavešteni izvor iz FSS.

Foto: Starsportphoto

 



Postavlja se pitanje ko će naslediti Kokezu. To zasad još nije poznato.

- Posle utakmica sa Mađarskom i Rusijom Kokeza će sazvati sednicu Izvršnog odbora FSS. Posle nje uslediće i sednica Skupštine FSS. Kokeza je imao podršku članova IO i Skupštine, ali posle ovoga to će se promeniti. Ili će podneti ostavku ili će biti smenjen. Kako god, on je bivši. O njegovom nasledniku još nema reči, ali to mora biti neko ko poznaje ekonomske i političke prilike u društvu i zna da se nosi sa situacijom koja nije uvek sjajna. Zbog toga je malo verovatno da to bude neka fudbalska legenda, pre će biti neki ozbiljan sportski funkcioner - zaključuje naš izvor.

Foto: Starsportphoto

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdas

pre 3 godine

DOVODJENJEM TUMBAKOVICA ZA SEKTORA NIJE SE NI OCEKIVALO NISTA BOLJE.

Sale

pre 3 godine

Davno je bilo vreme za ,,uzbunu,, ali očekivao se plasman na EP da zamagli situaciju. Nije problem A selekcija! Problem su mlađe kategorije, kojih od Novog Zelanda nema nigde. Problem su treneri, koji se nakon fudbalskih karijera ,,kursiraju,, a sem tog kursa nemaju ništa od opšteg obrazovanja. Fudbaler mora da ima tehniku i fizičku izdržljivost, ali moralne i psihološke kvalitete i kolektivni duh može da im izgradi samo svestrani fudbalski učitelj. Trebali bi da pogledaju film o generaciji iz Montevidea, a ne da im za vreme treninga iz džepova ispadaju mobilni telefoni i poruke menadžera. Ali, to treba neko da ih nauči!

Pera

pre 3 godine

Nisu ovi glavni krivci su stalne gazde fs dzaič đorić bjekovic filipovic dan tana zecevic ćurković...! Svajcarski naucnik dr danijel gizner davno je otkrio postojanje tajnih nato armija maskiranih u madjunarodne operacije preko cijih kadrova u datim drzavama upadaju u te drzave pa ti kadrovi obavljaju za nato politicko bezbednosne zadatke . U raspadu sfrj po broz itiovom planu koi je nastavio tito2soros treba potencirati drzavnost slovenije makedonije hrvatske albanije a unistavati nacionalni identitet srbija pa se to u fudbalu i desava jer fudbalere placaju preko menadzera da statiraju utakmice pa isuvise je"losih" utakmica srbije da bi bile slucajne u fs je odavno trebalo da upadne policija jer ovo nije sport ovo je i z d a j a a posle utakmice veoma losa gluma razocaranosti fudbalera otkriva placenikw. Gore navedeni funkcioneri fs su ustvari oficiri nato fifa uefa koi izvrasvaju zadate zadatke iz nato vrha preko vrha fifa uefa.

Srecko

pre 3 godine

Stetu koju je Kokeza i ekipa nanela našem fudbalu teško će se ispraviti narednih 10 godina.A sve zbog jednog, pardon dva kluba.Zvezde i Brodarca.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17