• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2020

12:59

FSS NIJE KRIV ZA PORAZ OD ŠKOTSKE! Gudelj posle KRAHA Srbije: Kokeza nas je motivisao!

Fudbal

FSS NIJE KRIV ZA PORAZ OD ŠKOTSKE! Gudelj posle KRAHA Srbije: Kokeza nas je motivisao!

Podeli vest

Za poraz od Škotske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo odgovornost je na igračima, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Gudelj i brani FSS

Gudelj smatra da je razlog poraza jer "orlovi" nisu umeli  ponove pristup sa meča protiv Norveške, da budu hrabriji, agresivniji...te da čelnici Fudbalskog saveza ne snose krivicu.

Fudbaler Sevilje je u razgovoru za "Blic" rekao da će biti potrebno nekoliko meseci da se svi oporavimo od šoka.

Svi smo očekivali da se dobije Škotska i da naredne godine budemo učesnici najveće smotre evropskog fudbala. Teško je sada biti pametan, rana je još sveža. Tek tamo u martu kada startuju kvalifikacije za Katar, moći ćemo da okrenemo misli ka nekim novim izazovima i da zaboravimo ovu penal dramu sa Škotima. Pokazali smo posle toga da umemo da odigramo na nivou velike reprezentacije. Protiv Mađarske je bilo korektno, protiv Rusije sam rezultat govori dosta toga. Ali šta vredi, kada u najvažnijem meču ove generacije nismo bili na prepoznatljivom nivou - istakao je za blic Gudelj.

Krivica na igračima

Foto: Starsportphoto

 


Prema njegovim rečima, ne treba tražiti alibi u važnosti utakmice.

- U Oslu je bilo sjajno, protiv Škotske potpuno drugačije izdanje. Krivica je isključivo u nama jer nismo umeli da ponovimo pristup sa utakmice protiv Norveške. Trebalo je da budemo hrabriji u duelima, agresivniji. Da više igramo fudbal i da od starta utakmice stavimo Škotskoj do znanja da smo mi ekipa koja ima veći kvalitet i koja zaslužuje da bude na Evropskom prvenstvu.

FSS nije kriv

On je dodao da apsolutno ništa nema da zameri rukovodstvu Saveza.

- Nije korektno da se krivica svaljuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa porazom od Škotske. Imali smo tokom celog kvalifikacionog ciklusa punu podršku čelnih ljudi Saveza, predsednik Kokeza je uoči meča došao da nas motiviše, pričao s nama... U Srbiji se stalno ide od očaja do euforije. Posle Osla je sve bilo bajno i sjajno, a sada ništa ne valja. Moramo da menjamo mentalitet, poglede na stvari, razmišljanja. Zaista nemam šta da zamerim rukovodstvu. Mi smo bili na terenu, mi smo igrali protiv Škotske i naša je odgovornost što nismo u tih 120 minuta pokazali koliko vredimo. A verujte mi da vredimo puno. Ovo nam je lekcija za budućnost i jedva čekam start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da pokažemo svima koliko nam je stalo do dresa sa državnim grbom - zaključio je Gudelj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dobro je brate

pre 3 godine

Posle Norveške je napravljena atmosfera da je bajno, svi ste to zajedno uradili. A sad se međusobo čupate i nalazite opravdanja. Odmah se pozivate na Rusiju, gde su Rusi imali više šuteva na gol nego mi, a rezultatski smo ih srećno pregazili u relativno nevažnoj utakmici. Dosta FSS muljača!

Bole

pre 3 godine

Bravo Nemanja, fudbal je vrlo prosta igra uvek bila. Ili igras ili ne igras. Ni jedna uprava nikada nije odgovarala narodu, niti ce u buducnosti. Koji god da je selektor bio ove godine, situacija je takva da se nije moglo racunati na sve igrace. Zbog korone i povreda (opet izazvanih ne igranjem utakmica.....) svako okupljanje je neko od igraca falio. Idemo dalje...Svetsko je sledece!

AS

pre 3 godine

ODGOVORNOST JE KOLEKTIVNA. OD VRHA NA DOLE. ON JE NA ČELU I KRIV JE NAJVIŠE.

Džon

pre 3 godine

Biće Srbija Na Svetskom već za godinu i po dana. Samo Tumba mora da ode, stvarno je tanak...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija