• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2020

10:14

ŠOK I NEVERICA, BOLNIČARKA je LAGALA! Novi detalji, nije videla Maradonu pet sati!

Fudbal

ŠOK I NEVERICA, BOLNIČARKA je LAGALA! Novi detalji, nije videla Maradonu pet sati!

Podeli vest

Legendarni Dijego Maradona umro je 25. novembra od srčanog udara, nedelju dana kasnije njegov doktor Leopold Luke je pod istragom zbog smrti slavnog Argentinca

To nije sve! Kako prenosi argentinski "Klarin", bolničarka koja je bila angažovana da u kući brine o Maradoni , koji je desetak pre smrti bio na operaciji glave, prvo je privatnoj kompaniji za koju radi poslala izveštaj da je ujutru "redovno obilazila Maradonu", ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima rekla da, ipak, uopšte nije ro uradila.

Smrt u snu

Ona kaže da je u 6.30 kolega kog je odmenila, izvesni Rikardo, obišao Maradonu, a predao njoj smenu rečima da "pacijent spava i diše normalno". Sat vremena kasnije je bolničarka čula da se Maradona kreće po sobi i odlazi do toaleta, ali nije želela da uđe da vidi kako je, "da ga ne bi uznemiravala". Zatim je navela da je u 8.30 takođe ostavila Maradonu da se odmara, a kada je on u 9.20, na poziv "kroz" vrata da joj dozvoli da uđe, "odbio da ga ona pogleda i proveri kakve su mu vitalne životne funkcije", tvrdi da ga je ostavila na miru sve do 11.55, kada su došli psiholog Suzana Kosačov i fizijatar Karlos Dijaz, na rutinski, ranije zakazani pregled.

Foto: AP photo/tanjug

 

Ona pet i po sati uopšte nije ulazila u sobu slavnog fudbalera, iako je to morala da uradi jer je zbog toga i bila angažovana. Firmi u kojoj radi slala je izveštaje da je "na sat vremena ulazila u sobu i proveravala njegovo stanje". Ali, to ipak nije radila kasnije je priznala istražiteljima. Kada su se Kosačov i Dijazova pojavili na ulaznim vratima pet minuta pre podneva, ona ih je uvela u Maradoninu sobu, a onda su, prema njenim rečima "nekoliko puta pokušali da ga dozovu, ali bez uspeha".

Bolničarka je u 12.10 zapisala da "pacijent nema puls" i da je odmah urađen osnovni tzv. CPR pokušaj oživljavanja. Potom je pozvana hitna pomoć. Iz kancelarije tužilaštva su za lokalne medije potvrdili da je tačno da je poslednja osoba koja je videla Maradonu živog - bolničar Rikardo, koji je u 6.30 i zapisao da je "pacijent dobro, spava i normalno diše", pre nego što je predao smenu koleginici. Bolničari su dobrovoljno dali svoje mobilne telefone tužilaštvu, kako bi se videlo šta su i kome javljali u vezi sa stanjem Maradone na dan njegove smrti, a ponajpre - šta su o svom ponašanju javljali kompaniji za koju rade.

Foto: AP photo/tanjug

 

Na osnovu snimaka sa kamera, vidi se da su kola hitne pomoći stigla u 12.28, što je tačno 11 minuta posle poziva. Time je pala u vodu tvrdnja Maradoninog advokata Matijasa Morle koji je tvrdio da je stigla pola sata posle poziva iz kuće. Osoba koja je dvaput pozvala hitnu pomoć bila je Maksimilijano Pomargo, lični asistent Dijega Maradone i zet advokata Morle.

Hitna pomoć stigla posle 15 minuta

Takoše, poziv hitnoj pomoći je u 12.16 uputio lični lekar slavnog fudbalera, Leopoldo Luke, i to iz inostranstva. On nije otkrivao ime pacijenta, već je samo javio "da je u pitanju osoba koja ima tačno 60 godina" i da "verovatno ima srčani udar", a naveo je adresu kuće u kojoj je Maradona umor.

Foto: AP photo/tanjug

 

Argentinski mediji navode da je hitnu pomoć prvo pozvao čovek koji trenutno nije u Argentini, pa tek minut kasnije je neko pozvao iz kuće u kojoj je Dijego Armando Maradona bio na oporavku. Pretpostavka je da je neko od dva prisutna lekara pozvao ličnog Maradoninog lekara da ga obavesti o ozbiljnosti situacije, pa su tek onda iz kuće pozbali hitnu pomoć.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija