• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2020

12:55

NEVEROVATNO, KOKEZA DAJE MILIONE ZA SELEKTORA! Predsednik FSS neće štedeti novac za vrhunskog stručnjaka!

Fudbal

NEVEROVATNO, KOKEZA DAJE MILIONE ZA SELEKTORA! Predsednik FSS neće štedeti novac za vrhunskog stručnjaka!

Podeli vest

Arsen Venger odbio ponudu Slaviše Kokeze da preuzme reprezentaciju Srbije, a od trenera sličnog renomea slobodni su Poketino, Alegri, Blan, Valverde, Spaleti... * Njihove plate nisu manje od miliona evra godišnje


Fudbalski savez Srbije spreman je da selektora plati suvim zlatom, ali pod uslovom da to bude vrhunski strani stručnjak s impresivnom biografijom! To je jasno pokazala ponuda koju je predsednik FSS Slaviša Kokeza uputio proslavljenom Francuzu Arsenu Vengeru.


Legendarni menadžer Arsenala odbio je da preuzme "orlove", a od trenera sličnog renomea slobodni su Maurisio Poketino, Masimilijano Alegri, Loran Blan, Ernesto Valverde, Lučano Spaleti, Mauricio Sari... Njihove plate se kreću od tri miliona evra godišnje, pa do vrtoglavih 24 miliona, koliko je za sezonu dobijao bivši strateg Barselone Ernesto Valverde.

SLOBODNI TRENERI VRHUNSKE KLASE


Trener Poslednji klub Plata
Maurisio Poketino Totenhem 9.500.000€
Masimilijano Alegri Juventus 8.000.000€
Mauricio Sari Juventus 5.500.000€
Lučano Spaleti Inter 4.500.000€
Loran Blan PSŽ 8.500.000€
Leonardo Žardim Monako 6.000.000€
Ernesto Valverde Barselona 24.000.000€
Jirgen Klinsman Herta 3.000.000€
Vinčenco Montela Fiorentina 1.500.000€
Kike Sančez Flores Votford 3.000.000€


Venger odbio Kokezu

Zvuči neverovatno da bi FSS želeo da izdvoji toliki novac za selektora, međutim, Kokezin prvi pik Arsen Venger je u Arsenalu imao platu od osam miliona evra. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su mu preko posrednika ponudili nešto manje od toga, ali je Venger odgovorio da više nije ni siguran hoće li se vraćati trenerskom poslu.

Nekadašnji predsednik stručnog odbora FSS Ljupko Petrović kaže da ga Vengerov odgovor nije iznenadio, ali jeste odluka čelnika FSS da uopšte pozovu Francuza.

- Venger je bio jedan od najboljih trenera na svetu, ali njegovo vreme je prošlo, baš kao i moje. On je iscrpljen trener. Ne znam kako je bilo ko pomislio da bi on u ovim godinama mogao da doprinese reprezentaciji Srbije. Potreban nam je mlađi stručnjak - kaže Petrović.

Pantelić s Tumbom o raskidu



Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić trebalo bi danas da se sastane sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem kako bi se dogovorili o raskidu saradnje. Kompletno rukovodstvo FSS podržalo je predlog da Tumbaković bude smenjen i sad je ostalo samo da se utanače uslovi. Članove Izvršnog odbora, koji su zasedali prošle nedelje, dodatno je iznerviralo što se Tumbaković nije pojavio da podnese izveštaj o radu, iako je bio uredno pozvan.

Nekadašnji prvak Evrope sa Crvenom zvezdom smatra da dovođenje skupo plaćenog stranca ne garantuje uspeh.

- Pogledajte Tomasa Tuhela. PSŽ ga je skupo platio, a Nemac je uradio ono što bi i svaki prosečni francuski trener. Osvojio domaće prvenstveno, a u Evropi ništa. Nisam u startu protiv stranca, ali bi trebalo dobro razmisliti ko bi se ovde uklopio, ko bi se dobro slagao s našim igračima i trpeo naše novinare i pritisak - naglašava Petrović.

Tumbaković pre stranca

Menadžer Ranko Stojić takođe smatra da skupo plaćeni trener nije nikakva garancija uspeha.

- Da je tako, onda bi Mančester siti sa Pepom Gvardiolom već dve-tri godine bio šampion Evrope. Pare nisu najvažnije, već kvalitetan i predan rad, kao i dobar sistem. Lično nisam ni za to da FSS menja Ljubišu Tumbakovića i uvek bih birao njega pre bilo kog stranca. Imali smo loša iskustva sa Havijerom Klementeom i Dikom Advokatom. Nama treba ozbiljna organizacija, sistem, a selektor bi bio poput supervizora. Da prati rad svih selekcija od A tima do kadeta. Stranac, plašim se, ne bi bio zainteresovan za bilo šta osim da vodi seniorski tim - pojašnjava Stojić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 3 godine

imali smo i ranijevstrane strucnjakke i sta smo dobili samo prazne kase zatoi pamet imnmamo mi i ovde mlade i dobre selektore ali da se vi nemesate u njihov rad

Hobit J Vučičević

pre 3 godine

Čiji milion on daje?? On daje milion?? Njemu dao Vučić da se igra fudbala i da mulja. On da se pita za fudbal u Srbiji?!? To je isto kao kada bi se Hobitu ti za nešto.pitao. Tvoje je samo da lažeš i da sereš okolo. Ali ne možeš da se pitaš.

Shomy_94

pre 3 godine

Sta nam trebaju stranci treba ukloniti sve koji nam unazadjuju fudbal pa dosta nam je bio neki Tole koji nas je zavio u crno,imamo mi dobre mlade strucnjake treba im pomoci da stvore reprezentaciju od ovih mladjih igraca ne treba u reprezentaciju pozivati igrace koji su pri kraju karijere medjutim u klubovima treba pojacati rad sa igracima a ne kad izadju na teren nemaju kondicije jedva mogu da odigraju jedno poluvreme.

Aleksandar

pre 3 godine

Tumbaković ili Wenger ili bilo ko drugi? Sasvim je svejedno, ko god dodje, neće imati priliku da na miru radi, neće imati savršeno organizovan ambijent oko reprezentacije, zato mislim da je potpuno nebitno ko će biti selektor, jer rezultat će uvek biti isti ili sličan. Nama treba dobar sistem i automnost selektora u odlučivanju, tako da on ima i autoritet, ali i odgovornost, koja iz toga proizilazi. Dok se ti uslovi ne stvore, nebitno je ko će biti selektor, a pošto se to već nadaleko zna i nije tajna, ozbiljniji treneri nisu ni zainteresovani za rad, dok nema tih uslova!

Bane

pre 3 godine

Ko je bre taj Kokeza?Kakav je taj trag ostavio u srpskom fudbalu?Njega bre treba najuriti iz fudbalskog saveza!

laki

pre 3 godine

Mi selektora imamo, i nije selektor kriv. Kokeza pokusava da krivicu svali na selektora. Ne Kokeza, krjv si ti i krivi su igraci, pre svega dve tri "zvezde" , jao sto su Matic, Tadic, Kolarov i još po neko, koji u reprezentaciji ne daju ni 20% od onoga sto daju u klubovima. Pokazalo se protiv Rusa kada smo igrali bez nabedjenih zvezdica, koji ne mogu da igraju cim ih zaboli mali prst na ruci. Antic je stvorio kult reprezentacije, pa je smenjen, Muslin je obezbedio učešće na Mundijalu u Rusiji, pa je smenjen. Mnogo se bre mesare u rad selektora. Muslin ti nije to dozvoljavao, pa si ga oterao, i doveo Krstajica loji je pokušao da glumi trenera. Odlazi Kokeza, smetas.

Rade

pre 3 godine

Ništa gluplje nisam čuo. Kakav bre selektor kakvi bre milioni. Uzalud i selektor i milioni kada igrači neće da potrče i da daju sve od sebe da dobro igraju. Utakmicu ne igraju ni selektor ni milioni, već fudbaleri.. Ha ha ha ha ha ha .....

Beki

pre 3 godine

Ovaj je lud ,lako je rasipati tude pare, pa nece trener igrati fudbal samo ce pokupiti lovu , bre lopovi cjeli sistem ne valja sve je postavljeno naopako. Dajete milione za trenere i strucnjake ,a nista se ne glaze u razvoj fudbala ,cekate da drzava i narod gradi stadjone a vi milisen trpate u svoje dzepove.

Penzionerj

pre 3 godine

Stranci nikako. Igraci koji igraju za strane klubove nece rizikovati zbog povreda jer ce izgubiti u klubovima gde su prodti. Kada gledam nase utakmive sve mislim da je strani glub, mnogo stranaca a nasa deca nemaju sansu da postanu bolji od njih.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija