• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2020

10:17

PUKLA BRUKA, SRBIN SRBINU PSOVAO MAJKU!

Fudbal

PUKLA BRUKA, SRBIN SRBINU PSOVAO MAJKU!

Podeli vest

Na meču Beitar - Makabi, u okviru najjače lige Izraela, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić doživeo je malo je reći neprijatnost

Njega je na tom meču psovao trener protivničke ekipe, rođeni Novosađanin Slobodan Drapić. Pešić je bio posle svega izuzetno besan, pa je o svemu pisao na Instagram profilu.

- Da li je rasizam kad ti trener protivničkog tima psuje srpsku majku i sestru? Šta je trebalo da uradim? Napustim teren možda?"

Ubrzo je Pešić imao još jednu objavu, gde je uz fotografiju Drapića postavio pitanje:

- Odakle je tvoja majka, Srbine?

U razgovoru za "Sportski žurnal", Pešić je iz Tel Aviva otkrio šta se sve dešavalo na tom susretu.

- I dalje sam u šoku šta sam doživeo! Vraćajući loptu rivalu posle njihovog izbacivanja u aut nisam je poslao golmanu u ruke, nego u aut. Rekao sam štoperima da krenu da igraju nekoliko pasova i da neću odmah da vršim presing. Oni su rekli "ok", a onda sam začuo na srpskom jeziku: "Sve ti j...., srpsku majku ti j..... Pogledao sam ka tribini, a onda utvrdio da je došlo od njihovog trenera. Nisam mogao da verujem - kazao je Pešić.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Pešić

- Moj pomoćni trener Medan je ustao i rekao mu "Kako te nije sramota da kao trener tako pričaš!?" On mu je uzvratio novim psovkama. Krenuo sam i ja ka klupi, ali mi je naš trener rekao: "Aleks, pusti ga, igraj". Utakmica nam je bila mnogo bitna, okrenuo sam se i pokušao da se fokusiram na meč. Nije bilo lako, baš sam loše odigrao u takvom stanju. 

Pešić kaže da posle meča nije dobio ni izvinjenje Drapića.

- Otrčao sam u svlačionicu, bio jako nervozan, dobro je da nisam napravio neku glupost. Pre toga je dok sam išao ka klupama podigao ruke i rekao "Zašto si izbacio loptu u aut?" Zar zbog toga treba da se psuje srpska majka!? Tako nešto nikada nisam doživeo u karijeri, bilo je situacija da se dogode čarke, ali niko mi nije vređao porodicu i poreklo. Pitao bih ga šta je on? Amerikanac? Kanađanin? Ja sam ponosan što sam Srbin.

I izraelske novinare je zanimalo šta se dogodilo...

- Rekli su mi da je dobar čovek, ali ja ne znam kakav je on. Ustvari, kako može neko dobar to da uradi i da psuje srpsku majku!? Nemam šta sa njim da pričam. Razočaran sam, prazan i tužan, zar da dozvolimo nas tri jedina Srbina na tom mestu da se vređamo!? - pita se na kraju Aleksandar Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaja20

pre 3 godine

Nista nije novo kada Srbin Srbinu psuje majku kada ga prikolje ubije iz lovacke puske ili vec nekakve sacekuse klasicne ili specijalne Cudo bi bilo kada bih Srbin Srbina pomogao u dobrim i u losim momentima zalosno nestajemo polako ali sigurno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija