• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2021

15:08

KOSANOVIĆ I ZVANIČNO VOŠIN ! On je "krivac" što je Lalatović u Novom Sadu! Saničanin želja mnogih!

Fudbal

KOSANOVIĆ I ZVANIČNO VOŠIN ! On je "krivac" što je Lalatović u Novom Sadu! Saničanin želja mnogih!

Podeli vest

Vojvodina je 4. januara počela pripreme, a za sada jedino pojačanje koje je dovela je sportski direktor Milan Kosanović. Jedno, ali vredno

Funkcija sportskog direktora bila je upražnjena skoro godinu dana, pošto saradnja sa Nikolom Lazetićem nije tekla po planu, a posle duge potrage rukovodstvo Vojvodine odlučilo je da poverenje ukaže Milanu Kosanoviću.

Foto: starsport

Kosanović je bio desna ruka Milojevića

Kosanović je bio izuzetno uspešan  u Omladinskoj školi Vojvodine, a onda i u stručnom štabu Veljka Paunovića,  a kasnije i  Vladana Milojevića.

Voša želi da se okrene "proizvodnji" igrača iz nekada uspešne akademije, dok paralelno beleži dobre rezultate...

Tako je praktično najavljen projekat "Vojvodina 2024".

-Proveo sam sedam godina u Vojvodini, bio sam trener mlađih selekcija i na kraju koordinator. Iz te generacije je bilo pet svetskih prvaka sa Novog Zelanda. Slažem se da je bilo turbulencija, izgubio se protok igrača iz akademije… Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu da postanem sportski direktor i da sa te pozicije utičem na razvoj kluba", kazao je Kosanović u prvom obraćanju tokom kog je saopšteno da je sa njim potpisan ugovor na dve i po godine uz opciju produžetka za još jednu sezonu- kaže Kosanović

Pokazao je više puta da ima dobar  "njuh"...

- Pre oko godinu i po dana sam uradio prvi posao na poziciji sportskog direktora - dao sam sugestiju ljudima koji su me tada upitali za trenera, rekao sam da je Nenad Lalatović najbolji izbor i pokazao se kao jedan od najboljih stručnjaka u zemlji- naveo je Kosanović.

Upravo je Nenad Lalatović doneo trofej Kupa u Novi Sad, a tokom jeseni je bilo nezadovoljstva, spominjao se odlazak na zimu, sada na leto.

- Obaviće se razgovori sa njim, znate da je politika kluba najviše zavisi od šefa stručnog štaba i videćemo tada njegovi planovi i naši. Svaki dobar trener je dobrodošao i sa njim ćemo obaviti razgovore. Sigurno je prva opcija za priču.

Foto: Starsportphoto

Svi žele da Lalatović ostane

 O Kosanoviću je sa puno optimizma govorio predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić:

-Dočekali smo čoveka koji neće imati lak zadatak da uporedo vodi poziciju prvog tima i da uz usku saradnju sa Lalatovićem napravi rezultate, a da sa oba oka gleda i ka našoj akademiji. Vi znate da je njegova uža specijalnost i da je jedan od najboljih stručnjaka u našoj zemlji kada je u pitanju rad sa mladim igračima i prepoznavanje njihovog talenta- rekao je predsednik Samardžić.

Kosanović se dotakao Siniše Saničanina...

-Svaki dan stižu ponude u klub, Saničanin je interesantan, reprezentativac, prosudićemo da li ćemo ga prodavati. Trudićemo se da napravimo proizvod koji zadovoljava tržište. Za Saničanina ima ponuda, a igrač mora da bude zadovoljan uslovima gde ide.

Od mlađih igrača istakao je Zukića, Topića i Devetka, dodao da će Mirić, Toroman i Puškić biti pozajmljeni u Kabel, dok ostaje da se vidi kakav je plan sa Vukašinom Bogdanovićem.

Dodao je i da bi voleo da se više čuje za momke iz njihove škole, pre svih za Kabića, Novevskog i Majstorovića, dok je posebno zahvalan i rukovodstvu koje je kupilo najsavremeniju opremu kojom će pratiti razvoj fudbalera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mire

pre 3 godine

Već ti zinulo dupe da prodaš Saničanina? Vrati se u zvijezdu hohštapleru!!!

Mire

pre 3 godine

Vrati se u zvjezdanu, izrode!! Niko u NS te ne voli!!

moma52

pre 3 godine

Stručan,radan i izvanredan poznavalac fudbala.On je bio trener u Zvezdi,a ne MIlojević.kao i Đuričić u Partizanu,a ne Savo Milošević.To su znalci i predani radnici.Pomogao je i u transferu igrača iz Voše u Zvezdu,jer je poznavao njihov kvalitet,e sad što se Miloje nije sa njima snašao to je njegov problem,ali dobra preporuka za selektora,jer tu se biraju oni koji ne znaju ništa.One koji znaju i imaju integritet,ekspresno oteraju(Antić,Muslin).

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija