• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2021

16:33

LUKA JOVIĆ OTVORIO DUŠU: Sa Zidanom sam teško komunicirao! On ne govori engleski, a ja španski!

Fudbal

LUKA JOVIĆ OTVORIO DUŠU: Sa Zidanom sam teško komunicirao! On ne govori engleski, a ja španski!

Podeli vest

Otkako se Luka Jović vratio u Ajntraht iz Frankfurta na pozajmicu iz Real Madrida, srpski napadač je u centru pažnje nemačke, ali i evropske javnosti

Postigao je sjajni Luka Jović tri pogotka na dva meča u Bundesligi na kojima je igrao samo po 30 minuta! To mu je bilo dovoljno da ponovo oduševi Frankfurt i pokaže Madriđanima da ima šta da pokaže!

Nemački klub je rešio da napravi konferenciju za medije posvećenu samo Srbinu, njegovom povratku u klub, svemu što se dešavalo u Real Madridu u prethodnih godinu i po dana...

Jović je otkrio da je još prošlog leta mogao da stigne u Ajntraht! Takođe, je rekao da je imao slabu komunikaciju sa trenerom Zinedinom Zidanom.

- Imao sam mnogo pehova u Madridu i povreda i privatnih problema za koje jesam i za koje nisam kriv. Hteo sam da se vratim ovde da igram i da budem srećan. To je prednost za igrača, kada imam poverenje trenera i kada igram često - počeo je Jović.

Foto: reuters

Jović je procvetao u Nemačkoj...

Nemačke novinare je interesovalo koliko je Jović napredovao u Realu u prethodnih godinu dana.

- Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa takvim igračima. To su veliki profesionalci i među najboljima na svetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vreme da se vratim u formu, u kondiciju - otkrio je Jović.

Upitan o tome kako bi uporedio Zidana i Adolfa Hitera, trenera Ajntrahta, Jović je dao zanimljiv odgovor, i pomalo začudio jer je otkrio da nije naučio jezik...

- Ne bih sada ulazio u detalje. Sigurno je da su oni fenomenalni treneri. Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski... Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe!

Jović kaže da još nije spreman da igra celu utakmicu i otkrio da je to problem koji vuče još od vremena kada je imao koronu!

- Imam bolove u mišićima koje vučem neko vreme, posle korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, videćemo kada će biti pravi trenutak. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučitjasan je srpski napadač.

Foto: Tanjug/AP

Jović na sva usta hvali trenera Hitera

Nemački novinari su bili zainteresovani za priču o Real Madridu. Pre svega zašto nije uspeo?

- Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol... Ovde je drugačije i osećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku.

Nametnulo se pitanje da li će se vratiti u Real Madrid da proba da se nametne ili negde drugde i da li je u Nemačkoj nastavio da uči španski jezik?

- Trenutno sam koncentrisan samo na Ajntraht i razmišljam da igram što bolje. Pripremam se da zalečim sve probleme sa povredama. Ne gledam u budućnost. Jedino mogu da kažem da ću pokušati da od leta budem u klubu gde ću imati veliku minutažu. Ne učim ovde španski. Krenuo sam na časove u Madridu, ali trenutno ne! Nemam šta kome da pokazujem. Znam kakav sam igrač i znam šta mi treba da bih igrao dobro. Ko to bude video, on će me uzeti i ja ću biti srećan kada budem igrao!

Foto: Starsportphoto/Youtube

Nisu mogli da se razumeju, ni sporazumeju...

Na kraju, Jović je istakao i da Ajntraht ima šansu da se bori za plasman u Ligu šampiona, naročito ako njegov kolega iz napada Andre Silva nastavi da postiže golove u dosadašnjem ritmu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 3 godine

E sada si nasao razlog zasto nisi igrao u Realu.??Ha ha Pa dobijao si sansu.Nikada je nisi iskoristio i nisi igrac za Real i velike klubove. Igraj tu gde mozes i suti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17