• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2021

16:16

HRVATI ŽELELI VAR, SAD KUKAJU ZBOG NJEGA! Ludnica u komšiluku! Saopštenja, žalbe, suspenzije...

Fudbal

HRVATI ŽELELI VAR, SAD KUKAJU ZBOG NJEGA! Ludnica u komšiluku! Saopštenja, žalbe, suspenzije...

Podeli vest

Ako je suditi po dosadašnjim dešavanjima, sistem za video nadzor utakmica hrvatske elitne lige nije se pokazao kao najbolje rešenje! Sve češće su pritužbe na VAR od strane aktera najjačeg fudbalskog šampionata u Hrvatskoj

Iz kola u kolo igrači, klubovi i funkcioneri u Hrvatskoj žale se na određene propuste arbitara i VAR sistema, za koji kažu da se ne upotrebaljava onako kako bi trebalo.

Pobesneo je Slaven Belupo, pa Gorica prošlog vikenda nakon poraza od Dinama, pa Zoran Mamić nakon derbija sa Hajdukom, a onda još jače Damir Mišković (čelnik Rijeke, prim. aut).

Ni novo kolo HNL-a nije prošlo bez VAR skandala, bez sudijskih repova koje je upravo uvođenje VAR-a trebalo ukloniti. A, zapravo, donelo je još veće - piše portal 24.sata.

Na takozvano "hlađenje" zbog grešaka su već poslate sudije Mario Zebec, Igor Pajač i Marko Matoc, a kako stvari stoje, lista će se još proširiti i ko zna kako bi danas izgledala tabela HNL-a da je VAR korišćen kako treba i zbog čega postoji, kaže se u tekstu ovog hrvatskog portala.
Poslednja sporna odluka desila se na haotičnom meču Rijeka - Šibenik, posle koje je ponovo dovedeno u pitanje upotrebe VAR sistema.

Meč je završen nerešeno golom u 100. minuti utakmice. Nema koji ugao nisu pregledali arbitri pa dosudili kazneni udarac domaćinima kojima su prethodno poništili još dva penala, pa i dva gola!

https://www.youtube.com/results?search_query=sibenik+rijeka

Posle svega viđenog nije ravnodušan mogao ostati prvi čovek Rijeke Damir Mišković.

- Nemam šta reći glavnom sudiji, on je svoje na terenu odradio dobro. Međutim, VAR sudija Gabrilo bio je sramotan, upropastio je svojim nerazumnim odlukama jednu dobru utakmicu. Kako je moguće da on sam odluči da ne prizna pogodak Jatekea zato što je Kulenović u pasivnom ofsajdu? Neverojatna odluka, koja nije slučajna nego direktno - namerna. Tu ne pričamo o greški, to je zloupotreba ovlašćenja VAR sudije. Nakon takvog gafa ne zaslužuje više nikad biti sudija, kao ni VAR sudija - govorio je prvi čovek Rijeke.


Kako će biti u Srbiji kada se uvede VAR, ostaje da se vidi...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija