• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2021

08:47

ZVEZDA JE BILA NA RESPIRATORU, A ONDA JE DOŠAO TERZIĆ! Kontroverzni Hrvat hvali crveno-bele!

Fudbal

ZVEZDA JE BILA NA RESPIRATORU, A ONDA JE DOŠAO TERZIĆ! Kontroverzni Hrvat hvali crveno-bele!

Podeli vest

"Alfa i omega" zagrebačkog Dinama, pa i fudbala u Hrvatskoj i poznati sportski radnik Zdravko Mamić u razgovoru za spske medije istakao je da Srbija ima mnogo više talenta nego Hrvatska

- Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama - isakao je Mamić i dodao da je po njegovom mišljenju najbolji pregovarač Danijel Levi iz Totenhema.

Ko od njega kupuje igrača - dobije slom živaca. Ali, on uvek ima robu. Dakle, bitno je ceniti sebe. I ne ići na prvu loptu. Jako ja važno da imaš snage da kažeš - ne!

Foto: Printcreen

Za razliku od navijača, Mamić ističe da budno prati kubove iz regiona i navija za njih.

Inače, kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora - istakao je Mamić i dodao.

- Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste.

Foto: Insider

Za Mamića Zvezda je institucija.

Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve pokrenuo nabolje - kazao je prvi čovek Dinama.

Na kraju razgovora za "Blic" Mamić se dotakao i predstojećeg duela crveno-belih i Milana.

Ne treba tu očekivati čuda. Milan je konačno hit u Italiji i Evropi, vraća se tamo gde mu je i mesto, iza njega su sada Juventus, Inter, Napoli... Upravo u ovom razdoblju virusa korona, gde nema gledalaca, ne bi se trebalo predati, već hrabro ući u taj dvomeč. Znate, jači često potceni slabijeg i misli da će mu to biti samo još jedan običan dan u kancelariji. Nije Zvezda bez šansi - podvukao je Mamić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija