• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

11.02.2021

12:02

PIKSI U PROBLEMU VEĆ NA STARTU KVALIFIKACIJA! Novi slektor i pre promocije naišao na poteškoće!

Fudbal

PIKSI U PROBLEMU VEĆ NA STARTU KVALIFIKACIJA! Novi slektor i pre promocije naišao na poteškoće!

Podeli vest

FIFA saopštila da klubovi iz zemalja u kojima je obavezan karantin ne moraju da puste svoje fudbalere na mečeve reprezentacija u martu na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo * To znači da bi Dragan Stojković Piksi mogao de debituje bez pola tima

Glavobolja za Dragana Stojkovića Piksija i pre nego što je zvanično seo na klupu "orlova"! Fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi da ostane bez više od pola tima za tri martovske utakmice na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Očekuje se da će Piksi uskoro i zvanično biti postavljen za selektora Srbije, a debitovaće u kvalifikacionom duelu sa Republikom Irskom 24. marta u Beogradu. Samo tri dana kasnije Srbija će dočekati Portugal, a 30. marta gostovaće u Azerbejdžanu.

Piksi i FSS traže rešenje

GDE JE OBAVEZAN KARANTIN


Italija: samoizolacija 14 dana
Španija: bez karantina
Francuska: samoizolacija sedam dana
Mađarska: karantin 14 dana, može da se prekine u slučaju dva negativna testa u roku od pet dana
Holandija: karantin 10 dana
Belgija: samoizolacija sedam dana
Nemačka: kućna izolacija 10 dana, najranije može da se prekine posle petog dana usled negativnog testa
Grčka: samoizolacija sedam dana
Turska: obavezan karantin, može da se prekine posle sedmog dana uz negativan test
Velika Britanija: samoizolacija 10 dana, a ukida se ako je posle petog dana test negativan
Rusija: bez karantina
Portugal: bez karantina
Poljska: bez karantina
* Navedene su zemlje u kojima igraju reprezentativci sa poslednjeg spiska, a podaci su preuzeti sa portala Ministarstva spoljnih poslova Srbije


FIFA je, međutim, saopštila da klubovi iz država u kojima je obavezan karantin po ulasku u zemlju ne moraju da puste svoje fudbalere na mečeve reprezentacija u martu. Izolacija od pet dana do dve nedelje obavezna je u Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji... U tim državama igraju nosioci igre našeg nacionalnog tima.

Start kvalifikacija za Mundijal mogli bi da propuste Aleksandar Mitrović, Luka Milivojević, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Dušan Vlahović, Luka Jović, Filip Kostić, Predrag Rajković, Dušan Tadić...

Iz Fudbalskog saveza Srbije potvrđeno je Informeru da je stigao dopis iz FIFA, ali se u srpskoj kući fudbala nadaju da će uspeti da pronađu rešenje za ovaj problem.

- Upoznati smo sa odlukom FIFA i preduzećemo sve moguće mere da budući selektor na raspolaganju ima najjači mogući sastav za martovske utakmice - rečeno nam je u FSS.

Naš nacionalni savez u prethodnih godinu dana nije imao ozbiljnijih problema sa sastavom, uprkos oštrim propisima koji su doneti širom sveta u sklopu borbe protiv pandemije. Samo je štoper Napolija Nikola Maksimović izostao sa utakmice protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo.
Prekršili pravilo

NAREDNI MEČEVI "ORLOVA"


24. mart Srbija - R. Irska 20.45
27. mart Srbija - Portugal 20.45
30. mart Azerbejdžan - Srbija 18.00
 

Postojala je realna opasnost da u meču protiv Škotske, koji je bio od ogromne važnosti, "orlovi" budu bez pomoći igrača iz italijanske Serije A. Zbog pravila o zatvaranju granica uvedenih dan uoči okupljanja reprezentativaca u Staroj Pazovi strahovalo se da će igrači Fiorentine Nikola Milenković i Dušan Vlahović ostati zarobljeni na "čizmi".

Oni su na svoju ruku prekršili pravilo o zabrani prelaska granice i došli da igraju za Srbiju, a FSS im je obećao svu neophodnu pomoć da ih zaštiti od eventualnih konsekvenci u klubu ili od strane Serije A. Na svu sreću, oni su samo morali da plate po 400 evra kazne, koju propisuje italijanski protokol za borbu protiv korone.

Piksi još čeka Kineze

Završna runda pregovora kandidata za selektora Dragana Stojkovića Piksija i predsednika FSS Slaviše Kokeze ponovo je odložena. Sve je ukazivalo na to da će Piksi još u utorak dobiti raskid ugovora, međutim to se još nije dogodilo. Kako saznaje Informer, Piksi još čeka na zvaničan raskid ugovora sa kineskim Gvangžuom. Dogovor sa prvim čovekom FSS je da razgovor o plati i bonusima ne započinju dok ne stignu čisti papiri iz Kine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zak

pre 3 godine

Piksi..pa taj je davao golove samo kad nema golmana na golu i kad je jedan metar ispred gola... ja nikad nisam video nesto posebno da je on odigrao, covek kao da ima dve leve noge... Al' zato zna da uzme milionce ond naseg naroda, pih i to nam je patriota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija