• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2021

07:35

SPREMITE SE! SRBIJA ĆE IGRATI ULTRA MODERAN FUDBAL! Piksijev minuli rad i šta možemo očekivati od novog SELEKTORA!

Fudbal

SPREMITE SE! SRBIJA ĆE IGRATI ULTRA MODERAN FUDBAL! Piksijev minuli rad i šta možemo očekivati od novog SELEKTORA!

Podeli vest

Čekala je Srbija duže od dva meseca na imenovanje novog selektora reprezentacije, ali ako je suditi po koricama, svo čekanje je vredelo kada je u subotu potvrđeno da će Dragan Stojković Piksi preuzeti brigu o nacionalnom timu

Dugo Srbija na klupi nije imala toliko snažan autoritet i toliko fudbalsko ime kao što je Piksijevo. Legendarni igrač o čijim se bravurama i potezima priča i danas 20 godina nakon što je otišao u zasluženu penziju.

Ono što posebno može da raduje narod u Srbiji jeste Piksijevo zalaganje i poštovanje reprezentativnog dresa iz igračkih dana. Uvek na maksimumu, pa i preko njega Dragan Stojković uvek je ostavljao srce na terenu kada su utakmice nacionalnog tima u pitanju. 

Foto: starsport

 

Ono što definitivno javnost u Srbiji ne zna, to je kakav je Piksi kao trener. Peta Zvezdina zvezda karijeru trenera gradila je u Aziji na terenima Kine i Japana gde je tokom 10 godina rada postao jedan od najcenjenijih stručnjaka, a njegovi klubovi od "dosadnih" postali su prave napadačke mašinerije! U Japanu je Nagoji 2010. doneo prvu titulu u istoriji kluba, nakon čega je odlikovan Ordenom Izlazećeg Sunca u toj zemlji. 

Foto: Informer

U avgustu 2015. godine Piksi preuzima Gvangždu R&F, a ako je suditi po igrama kineskog velikana na utakmicama naše reprezentacije uvek će biti zanimljivo. Tokom dve godine na utakmicama Piksijevog Gvangdžua padalo je ubedljivo najviše golova, a mečevi su se najčešće završavali, kladioničarskim žargonom rečeno, "gol gol i tri plus", što garantuje ofanzivnu Srbiju. 

Iako je do početka kvalifikacija i utakmice sa Republikom Irskom ostalo manje od mesec dana, Piksi ne dolazi nespreman na klupu nacionalnog tima. Fudbalska legenda pomno je poslednjih meseci pratila stanje u reprezentaciji, a tokom razgovora po ozvaničenju posla, Stojković je isticao da će Srbiju iznenaditi promene koje on planira da uvede. 

Foto: Starsportphoto

Veliki problem za Dragana Stojkovića mogla bi da predstavlja činjenica da će utakmica protiv Severne Irske biti njegova prva na mestu selektora, te da će na zvaničnoj utakmici u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo morati da testira snage koje ima na raspolaganju. 

U martu Srbiju očekuje tri veoma važne utakmice koje bi mogle da odrete dalji tok kvalifikacija, pošto će 24. marta u Beograd doći Severna Irska, tri dana kasnije i Portugal, da bi se martovski ciklus završio u Bakuu 30. marta protiv Azerbejdžana. Pritisak uspeha sigurno će biti na Piksiju, ali ako neko može da se nosi sa tim onda je to fudbalska veličina poput njega! 

Foto: gzrffc.com.cn

Iako u reprezentaciju neće biti u prilici da dovodi pojačanja, zanimljivo je da Piksi tokom godina u Gvangdžou nije bio veliki troškadžija za razliku od drugih trenera koji su tih godina radiili u Kini. Najskuplje pojačanje bio je Erana Zahavija - 7.230.000 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija